Friday, November 11, 2011

Selamat Tinggal Belog !!

♕Assalamualaikum♕

WARNING : ini Entry panjang -Kalau tak nak baca sila tekan butang X pada tab anda.. Ngee ^__^

Penat sangat ari ni.. Beli - kemas - packing barang. Dah 3 ari asik turun bndar beli barang je.. Ermm nak g mana ?? Aq nak g tinggalkan Tawau umahku Coz nak berhijrah g Kota Kinabalu. Nak buat apa kat sana ?? Nak cari kehidupan yg lebih baik.. Ehh ya ka?? Ya kot coz da bosan duk Tawau ni jadi pengganggur terhormat !! Ngeee ^__^. Ektuali nak g sana coz dapat offer join training. Training ni untuk siswazah mengganggur mcm aq ni =.=". 

Korang tau tak Graduate Employability Management Scheme [GEMS] ?? GEMS ni adalah satu program yang dilaksanakan oleh Khazanah National Berhad dan disokong oleh syarikat2 Kerajaan. Tujuan utama program ni adalah untuk melengkapkan siswazah menggangur dengan kemahiran dan pengalaman yang boleh meningkatkan peluang pekerjaan dalam skala yg lebih luas. Best dapat join program ni, banyak benda dorng akan ajar. Pastu free lagi & plg best dapat elaun lg ok !! Training ni selama 8 bulan tp blh chow chin chaw bila2 masa sahaja tp msti ada sebab yang munasabah ok! Aq harap sebelum habis program ni aq akan dapat keja yang baik dengan kelulusanku. Amin.. Korang yang kat luar sana yg masih menganggur jom la try join program ni. Tak rugi tau.. 

Tarikh daftar untuk bahagian Sabah ni 13/11/2011, so aq dan kwn2 akn berangkat esk mlm kul 7pm. Kami juz naik bas je. Nak tau tak ?? Perjalanan kami ambik masa 8 jam tau.. Kami dijangka akn sampai pada pukul 5am ahad. Tapi untuk mencapai penghidupan yg lebih baik so kami tempuhi juak segala dugaan yg plg kami benci dalam BAS !! -mabuk-muntah-tak leh tido-sejuk- Hukhuk untukmu GEMS kami sanggup !! So tunggu kedatangan kami ya.. Ngeee ^_____^

Rasa mcm tak sabar nak mulakan program ni tp dalam masa yg sama rasa seram sejuk jak Entah kenapa ?? Mybe takut kot.. Fuhh !! Tp nemoo fikir sekarang.. Nanti hilang mood yg excited ni.. hihihi ^__^. oK sebut pasal packing ~ Semua barang da masuk dalam BEG ALMARI.. Beg Almari?? Beg yg sangat-sangat-sangat besar. Baru je cerita ngan kengkawan da dorng gelakkan aq.. Ni belum lg dorg nmpk ni. Klu da nmpk kali da teguling2 kat lantai ketawakan aq.. Adeiii !! 


Tu la muka2 Pengutuk Tegarku BFFku yang join GEMS di KK nti.. Rasa seronok sngt coz dapat join ngan kengkawan.. Ngeee.. Picca ni di ambik masa kami sibuk mencari barang untuk dibawa ke KK.. Dalam kesibukan tu takkan dilupa ambik picca. Dan plg pro take picca mstilah mentorku Yulie Nurafnie hujung sebelah kiri. Aq & Nuraziza -baju hijau- Lak tak leh nmpk camera, kompem depan2 suda posing.. Hahaha.. Dan yg plg hujung sebelah kanan adalah kwnku Kasmah yg sentiasa OK.. klu di minta pendapatnya kompem dia akn ckp OK jak.. hahhaa.. Aq pnggil dia Ciek je coz dia kecik sangat2..  Dia ni adalh silent reader ku tau.. semua yg ku hapdet di belog akn dia baca tp teda komen pun.. Ciek komen la skit.. nGeeee ^__^

Pasni ku tak tau lagi dapat hapdet belog or tak. Aq takut kat sana teda line and ku lak takda masa nak hapdet belog... Mesti aq akn rindu ngan korang semua.. Korang jaga diri baik2 tau.. Selalu la datang belog ku wlpun ku xtau hapdet.. Kalau da masa nti aq akn hapdet gak ngan korang semua tentang program yang aq jalankan dalam GEMS ni.. Dan akan blogwalking ke belog korang gak. ^__^

Ok La.. Penat da menaip ni.. Korang pun msti penat da baca kan.. Thanks ya semua coz sudi luangkan masa melawat-membaca-mengomen di belog burok aq ni.. Aq SAYANG korang semua.. 


6 comments:

ciek said...

hahahaha...da ko tau aq ok2 jak...kompom lar aq xtau mau komen apa ;)))

echaRierie said...

tahniah suer dpt join program ni..
jgn lepaskan peluang cmni..
yg penting tmbh pengalaman..hihi.. :)

Little_Scha said...

ciannye.. tak sempat join contest..hehe
btw , take care taw..
nice blog..

✿Cik Suer✿ said...

@ciek:
hahahha... ciek2.. ko memang ba.. ba gn lupa mlm ni.. hihihi ^__^

@echaRierie:
makaseh echa.. tu la kan dari nganggur jak kan.. harap bnyk pengalamn kan pasni..

btw ko pun gud luck d bank ya.. jaga duit org baik2 ya.. hahaha..

@Little_Scha:
huhuhu.. tu la kan.. thnks ya.. gud luck tau.. Klu menang nti bgtau ya.. sy doakan scha menang.. Amin :)

yistanaamy_artistiQ said...

gud luck frens.......semoga apa yang di impikan dapat k......

Little_Scha said...

sorry nak menyemak jap..hehe
dah buat duit dgn nuffnang kan?
churpchurp plak?
kalau blom jom sign up

http://www.churpchurp.com/fairypwencessblogspotcom/share/churpchurp-invite