Saturday, June 30, 2012

Hatiku ~ Hatiku ~ Hatiku

✿Assalamualaikum✿

Kenapa mesti salahkan SAYA..
Kenapa mesti marah pada SAYA..
Kenapa mesti lepas geram pada SAYA..

SAYA kah yg sebabkan semuanya terjadi...
SAYA kah yg paksa kamu itu ini..
SAYA kah yg melarang kamu buat itu ini...

Kamu tahukah HATI SAYA sakit setiap kali kamu buat begitu...
Kamu tahukah KEPALA SAYA pening bila kamu buat perangai..
Kamu tahukah KEBENCIAN SAYA terhadap kamu menebal bila buat gni..

TOLANGLAH FAHAM SAYA.. 
TOLONGLAH BUANG SIKAP ITU..
TOLONGLAH ..... TOLONGLAH ....

Jangan salahkan SAYA bila SAYA tibaII hilangkan diri..
Jangan salahkan SAYA bila SAYA tibaII menjauhkan diri..

TANYALAH DIRI KAMU.. 
Tanyalah apa yg telah kamu buat pada SAYA..


SAYA AKUI HATI SAYA TERLALU SAKIT SEKARANG INI !!!!!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, June 27, 2012

Wordless Wednesday ✿ The Choice Is In Your Hand


✿Assalamualaikum✿


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, June 25, 2012

Today is My BAD DAY !!!

♕Assalamualaikum♕

Setelah bercuti selama 4 hari, Aku kembali semula ke Opis. Alhamdulillah mataku semakin putih.. Permulaan hari yang sangatII menjengkelkan.. Awal pagi td seperti biasa jalan untuk mencari rezki yg halal tp kali ini ikut bas awam jak coz bas UMS da teda.. Budak UMS kan da cuti sem. Ok d pendekkan cerita, aku salah naik bas.. Kmi nak bas yg terus ke sepanggar dan tidak melalui UMS pun.. So terpaksa la naik bas lain pas2 ambik bas lg utk p UMS.. Bila sampai UMS, aq kena jalan kaki dari gate ke bangunan canselori. Cuba bayangkan berapa juahnya, anak tangga yg beratusII tu kena di daki.. Penatnya sungguh tak dapat di gambarkan.. 





Sumber : Google Image

Pas sampai Opis dapat lak berita mengejutkan.. SatuIInya kwnku di Jabatan Bendahari ni mau Withdraw.. Sebabnya biarlah aku dan dia sahaja yg tahu.. Pujukan, rayuan, tangisanku xdpt melembutkan hati nya.. Dia tetap dengan keputusannya.. So lepas ni.. Aku tingal sorang la di cni.. SungguhII sedey hati ini.. Dah teda tempat ngadu bila di BULI.. Dah teda tempat bergaduh rebutkan Kaler merah.. Huhuhu.. :'(



Ekin ubahlah fikiranmu.. Jangan la buat keputusan itu.. Biarkan sahaja merekaII itu.. Persetankan sahaja mereka!!! Ekinnnnnnnn Jangan Tinggalkan Akuuuuuuuuu...


Aku benci MEREKA yang membuat kami jadi gni.. BENCIIIIIIIIIIIIII ~ 



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, June 22, 2012

Mc ~ SaKiT

♕Assalamualaikum♕

Aku ambik Medical Leave [MC] selama dua hari ni.. Ermm napa aku ambik coz aku diserang penyakit.. Penyakit yg xla seruis sangat tp mau jua ambik 2 hari coz aku xmau kecantikan ku berkurangan di mata org lain.. hahaha.. Juz Kidding ~ Actually aku dapat sakit mata.. Bukan yg biji mata jadi merah tu.. Ni yg ada bengkak n bernanah kat kelopak mata.. Alaa org pngil ketumbik.. Entah la apa nama dia.. Ermm Sakit juak la.. Tp da g jmpa doktor..  Bnyk Ubat Doktor bg.. Ermm mkn je la.. 

Mitos : Mata Ketumbit Kerana Mengintai…Realitinya?
Sumber : Selangor2u

Setelah GOOGLE di lakukan terjumpalah fakta mengenai penyakit ni.. 

Sebenarnya penyakit ni sejenis keradangan pada kelopak mata yg menyebabkan jangkitan kuman. Selalunya bakteria ini akan membiak di akar bulu mata yang memyebabkan bengkak. Antara faktor-faktor yang boleh menyebabkan kelenjar minyak tersumbat ialah :
  • Tekanan
  • Pertukaran hormon
  • Mengguna peralatan solek yang sama buat satu jangka masa yang lama atau yang telah dijangkiti oleh bacteria
  • Diabetis
  • Kandungan lemak yang tinggi dalam badan
  • Kekurangan vitamin dalam badan
Cara Merawat Ketumbit:
  • Penggunaan ubat titis antibiotik yang harus diletakkan ke dalam mata bagi merawat jangkitan kuman
  • Pembedahan kecil.
  • Menuam mata dengan kain yang direndam dalam air suam untuk mengatasi penyumbatan pada kelenjar di kelopak mata dan dilakukan sebanyak 3 kali seminggu. (untuk ketumbit jenis kedua)
Untuk Maklumat Lanjut : Selangor2u


Jom main game The Amazing Spider-Man. Boleh menang percutian ke Australia & hadiah edisi terhad!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, June 19, 2012

Belated Birthday Gurl

♕Assalamualaikum♕



Yammy ~ Sedapkan Cake atas tu.. Itu Black Forest Fresh Cream Cake ~ Itu adalah cake saya.. Thanks to My BFF Ciek & IcOm coz buat birthday party utk saya.. Walaupun lmbt skit tp xpa.. Saya SangatII Terharu.. Terima Kasih Sayang.. 

Ok Jom Kita Enjoy Picca di bawah ni.. Picca II Simple Birthday Party Saya ^___^

Saya Bersama Cake Saya

Sup Ayam Yg Menyelerakan 
Credit to Nuraziza Abd Latief

Amplang Sedap 
Credit to Kasmah Anuar

My Lovely BFF
Ceciek & IcOm

Kasmah @ Ceciek Sungguh Comel

TQ iCoM

Saya Sangat Suka Wallet Ini ~ My Reddy Timber

Jom Ngap Cake Ini 

 I Really II Love Them 
P/s : Ceciek Hadiah saya Jangan Lupa Ya.. Hahahaha


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, June 14, 2012

Salah Siapa ??

♕Assalamualaikum♕


Renung - Renungkan Lah ^___^



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Segmen ✿ 1st GA FARISHA..BLOGGER ADA FACEBOOK???? TOLONG LIKE

♕Assalamualaikum♕


Ok Nak Join lagi Segmen ~ Kali ni GA dr Cik Farisha.. Jom Terjah SyaratII~

1) Mesti Follow Farisha (Untuk Ketahui Update Pemenang) dan Ada Facebook
-DONE-

2) Mesti Like Facebook Page : Kad Kahwin Mu Dan Story Love Kawan Farisha
-DONE-

3) DILARANG like story Love yang Lain (akan dipantau) 
-DONE-

4) Mesti adakan Segmen ini Dalam Blog Kamu dan Copy Banner : Tajuk : 1st GA FARISHA..BLOGGER ADA FACEBOOK???? TOLONG LIKE
-DONE-

 5) Tinggalkan :
a) link entry penyertaan kamu dan
b) FB ID (nama) anda di ruangan komen di bawah. 
-DONE-

Hadiah Menarik Tau ~ Rugi Klu tak Join.. HarapII Berjaya ~ Amin ^____^


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, June 13, 2012

Segmen ✿ Mari Berhijab

♕Assalamualaikum♕


Lama da tak join segmen.. So ada masa ni nak try join la.. Ni dr Segmen Mr. Apit ~ Ok Jom Jawap SyaratII Yg di minta..

Nama : Suer Airie
Colour : Merah 

Jadi mari la kawanII kita Join Segmen ni.. ^____^


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, June 12, 2012

LoVe ThiS RuLeS

♕Assalamualaikum♕




✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, June 11, 2012

Subhanallah ~ Allahu Akbar

♕Assalamualaikum♕


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tips ~ H2O

♕Assalamualaikum♕


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, June 8, 2012

DiBuli ~ DiSayangi

♕Assalamualaikum♕

4hb June 2012 ~ Aku telah di pindahkan ke seksyen lain.. Dahulunya aku berada di Sekyen Terimaan. Seksyen yg sangat aku sayang.. Bukan sahaja collegues malahan Boss juga ku sayang.. SangtII bahagia dapat kerja di Seksyen itu.. Banyak sangat pelajaran dan pengalaman dapat ku perolehi di sana.. Tapi itu semua tidak berpanjangan kerana aku skrg berada di seksyen lain. 

Aku telah di rotate ke Bahagian Pentadbiran Jabatan Bendahari. Di sini terasa sungguh aku DIBULI oleh collegues di bhgn ini. Hanya buat benda yang remeh temeh. Yang benda bkn aku sepatutnya buat. Hanya buat minit kerja semua fail yang bertimbun.. SuratII yang sudah bertahunII di pisahkan dan di failkan..Dah la update minit kertas fail xblh taip.. Nak kena tulis tangan lagi tu.. Adeiii sangatII memenatkan.. Paling xsuka bila boss suruh org tu buat sesuatu kerja kompem org tu suruh aku buat wlpun tym tu aku tengah bnyk kerja.. Pastu org tu buat la hal dia.. On9, FB, YM.. Adesss!! Terasa sangat dibuli.. Benci Oooo..  Tapi xpala.. Aku akan cuba bertahan utk 2 mggu ni.. Kalau masi lg buat benda remeh ini, ku nekad akn mengadu pd pihak atasan.. Pedulik la apa mau jadi.. Sapa tahan kalau gni.. Haizzzz!!
DisaatII ini lah aku rindukan kawanII di Seksyen Terimaan.. Kak Bert yang slalu ketawa ketika bersamaku.. Adrian yang slalu menyanyi bila terpandang wajahku.. Abg Azmin yang sentiasa tersenyum.. Boss Shahrina yang sangat manja dan sentiasa berterima kasih bila aku selesai melaksanakan tugas yg diberikan.. Aku terasa dihargai bila berada di sana.. Kepenatan yang aku rasai sangat berbaloi.. Kerja yang mereka berikan bertepatan dengan apa yg aku sepatutnya pelajari.. Rindu sangatII ketika berada di sana.. 

Ketika berada di Seksyen Terimaan jua aku telah mengenali seorang kakak yang sangat penyayang dan manja.. Aku sangat suka berkawan dan sangat sayang kakak itu.. Walaupun kakak itu bukan dari seksyen yang sama tapi aku bnyk menghabiskan masa bersamanya.. Semua pelajar akan berasa selesa ketika berurusan di kuanter  bendahari kerana sikap peramah dan memahaminya itu. Dia tidak akan meninggikan suara wlpn berhadapan dengn student yg bermasalah. Dia akn cuba menerangkan apa yg patut pelajar itu faham. Kakak ini layak utk diberikan penghargaan Pekerja Cemerlang kerana prestasinya.. Saya yakin satu hari nti pasti dia akan menerima anugerah itu. Disini jua saya doakan kakak itu cepat mendapat apa yg di inginkan.. Rezeki dr Allah yg sngtII tidak terhingga.. Saya doakan Kakak cepat dapat baby ya.. Baby Twins.. Aminn~  

Kak ketahuilah bila saya berada  dan bermain dengan kakak semua tekanan kerja yg saya alami terus hilang. Kakak adalah ubat saya di Jabatan Bendahari ini.. TERIMA KASIH KAK MARIANI @ MUSLIHA BINTI HJ. MUKADIS kerana hadir dalam hidupku. Aku SAYANGKAN kakak ~


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, June 7, 2012

SPONTANEOUS THURSDAY ✿ Busy ~ Tired !!


♕Assalamualaikum♕




✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, June 6, 2012

Terasa Diri Ini Tidak Disayangi Lagi

♕Assalamualaikum♕
06 June 2012 ~ Genaplah usiaku 25 Tahun.. Allamdulillah ku masi bernyawa lagi.. Ku masi di beri peluang untuk bernafas di Bumi Allah S.W.T lagi. Syukur ke hadrat ilahi. 

Di hari yang penuh bermakna ini aku sepatutnya berasa bahagia ataupun gembira tapi hati ini terasa sungguh tidak tenang.. Jiwa ini terasa sungguh kacau.. Semua kerja hanya bertaburan di atas meja.. Tiada mood mahu menyiapkan.. Kenapa semua ini berlaku di hari ini?? 

Semua fikiranku tertumpu pada satu nama MOHD JUNAIDY JUMAHAT~ Kenapa?? Sungguh sedey hati ini.. Sungguh sebak dada ini.. Airmata menitis di pipiku.. Kenapa dia menghilang.. Ucapan dari kawanII semua telah ku perolehi.. Tapi dari dia lgsg tiada.. Tiada kol dan tiada msj lgsg. Aku hanya perlukan wish sebagai tnda aku sentiasa di ingati. Tapi aku rasa aku suda tidak ada makna lagi bagi nya..

Apa yang berada dalam fikirannya?? Aku tahu dia tiada masalah krdt.. Dia sedang on9 tapi lgsg tidak menyapa aku.. Kenapa?? Sakitnya hati ini.. Sedeynya ku rasa saat ini.. 

aaaaarrrrgggghhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, June 4, 2012

Senaman mulut di pagi hari


♕Assalamualaikum♕




✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com