Sunday, November 27, 2011

Sahabatku !!

♕Assalamualaikum♕

Sadness Angel Girl Animation

Aq terasa diri ini macam di pijak².. 
Aq terasa diri ni seolah² di perlekehkan.. 
Aq terasa diri ni terlalu hina untuk mu.. 
Aq sakit hati bila memikirkannya..
Aq benci bila menghayatinya...
Aq cuba untuk menyenangkan hatimu..
Aq cuba untuk membuatmu gembira..
Aq cuba sedayanya... 
Tapi ini balasan yang aq dapat....

Aq adalah sahabatku...
Aq adalah teman baikku...
Tapi kena kau buat begini..
Kenapa kau sanggaup buat aq begini..
Kenapa kau begitu cepat berubah..
Kenapa aq sudah tidak mengenalimu..

Aq harap aq blh legakan hati ni..
Aq harap aq tidak akan membencimu..
Aq harap aq boleh berfikiran positive..
Aq harap aq boleh tertawa lagi bersamamu..
Aq akan berusaha..
berusaha sesungguhnya..

KERANA
Aq sayangkan kau...
Aq sayangkan persahabatan ini..


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, November 26, 2011

Quotes oF the Days

♕Assalamualaikum♕


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, November 17, 2011

Borneo Paradise Resort I'm Here !!

♕Assalamualaikum♕

Waaaaaa lamanya tak hapdet. seminggu rasa setahun. +.+ Ektuali baru 5ari pun tp da mcm setahun da. Macam msuk asrama da ni. Kelas dr pagi sampai mlm.. Sangat penat rasanya berada di GEMS ni tp menyeronokkan. Banyak sangat benda yg aq dapat bljar d cni. Perkara yg selama ni tak pernah ku ketahui telah dapat ku rungkaikan di cni..  Sangat-sangat bersyukur menjadi salah seorang dari participated GEMS ni. Di sni juak kami ditegaskan untuk berbahasa English so can improved my English communicated. 

I want to try write this entry in English language. Don't care whether have mistake or typing error or grammar prob, coz I want to learn. PRACTICE MAKE PERFECT!! Do I rite? If I have a mistake please let me know don't just laught at me Ok ? I want to share my experience and outcome while I'm in GEMS programs. 

In here I got alot new friends, improved self-confidence and learn how to communicated in English properly.  Even I so tired and sleepy coz didnt enough sleep but I did not sleep in class. Because of what ?? Because of the motivator is the best among motivator I have meet. His so professional person. I'm glad to become his trainee. But Today is the last day he with us coz he juz teach module 1. His give us encourage to speak in-front, to throw-out shy behavior, Increase self-confidence. Thanks alot Mr. Hj. Shukri for all of ur tips, info and learning that ur give me. U are THE BEST !!

In Module 1 have 18 group and I in group P which is we named it PROFESSIONAL. I hv learn how to work as Teamwork, become a Professional, Fast-Learner, Excellence person, Improve my Self-Discipline, Integrity, and become more Innovative. Alot of games and practicing we hv done in team and I glad and so happy coz my team as a third place winner in this module. Its means we have improve our SELF-EFFICACY (The power to produce an effect) !! ^_____^

I want to write all of my activities in this 5 days but now im getting very sleepy. So I will continue again later oK. Thanks coz always stay and loyal with me.. Love u all.


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, November 11, 2011

Selamat Tinggal Belog !!

♕Assalamualaikum♕

WARNING : ini Entry panjang -Kalau tak nak baca sila tekan butang X pada tab anda.. Ngee ^__^

Penat sangat ari ni.. Beli - kemas - packing barang. Dah 3 ari asik turun bndar beli barang je.. Ermm nak g mana ?? Aq nak g tinggalkan Tawau umahku Coz nak berhijrah g Kota Kinabalu. Nak buat apa kat sana ?? Nak cari kehidupan yg lebih baik.. Ehh ya ka?? Ya kot coz da bosan duk Tawau ni jadi pengganggur terhormat !! Ngeee ^__^. Ektuali nak g sana coz dapat offer join training. Training ni untuk siswazah mengganggur mcm aq ni =.=". 

Korang tau tak Graduate Employability Management Scheme [GEMS] ?? GEMS ni adalah satu program yang dilaksanakan oleh Khazanah National Berhad dan disokong oleh syarikat2 Kerajaan. Tujuan utama program ni adalah untuk melengkapkan siswazah menggangur dengan kemahiran dan pengalaman yang boleh meningkatkan peluang pekerjaan dalam skala yg lebih luas. Best dapat join program ni, banyak benda dorng akan ajar. Pastu free lagi & plg best dapat elaun lg ok !! Training ni selama 8 bulan tp blh chow chin chaw bila2 masa sahaja tp msti ada sebab yang munasabah ok! Aq harap sebelum habis program ni aq akan dapat keja yang baik dengan kelulusanku. Amin.. Korang yang kat luar sana yg masih menganggur jom la try join program ni. Tak rugi tau.. 

Tarikh daftar untuk bahagian Sabah ni 13/11/2011, so aq dan kwn2 akn berangkat esk mlm kul 7pm. Kami juz naik bas je. Nak tau tak ?? Perjalanan kami ambik masa 8 jam tau.. Kami dijangka akn sampai pada pukul 5am ahad. Tapi untuk mencapai penghidupan yg lebih baik so kami tempuhi juak segala dugaan yg plg kami benci dalam BAS !! -mabuk-muntah-tak leh tido-sejuk- Hukhuk untukmu GEMS kami sanggup !! So tunggu kedatangan kami ya.. Ngeee ^_____^

Rasa mcm tak sabar nak mulakan program ni tp dalam masa yg sama rasa seram sejuk jak Entah kenapa ?? Mybe takut kot.. Fuhh !! Tp nemoo fikir sekarang.. Nanti hilang mood yg excited ni.. hihihi ^__^. oK sebut pasal packing ~ Semua barang da masuk dalam BEG ALMARI.. Beg Almari?? Beg yg sangat-sangat-sangat besar. Baru je cerita ngan kengkawan da dorng gelakkan aq.. Ni belum lg dorg nmpk ni. Klu da nmpk kali da teguling2 kat lantai ketawakan aq.. Adeiii !! 


Tu la muka2 Pengutuk Tegarku BFFku yang join GEMS di KK nti.. Rasa seronok sngt coz dapat join ngan kengkawan.. Ngeee.. Picca ni di ambik masa kami sibuk mencari barang untuk dibawa ke KK.. Dalam kesibukan tu takkan dilupa ambik picca. Dan plg pro take picca mstilah mentorku Yulie Nurafnie hujung sebelah kiri. Aq & Nuraziza -baju hijau- Lak tak leh nmpk camera, kompem depan2 suda posing.. Hahaha.. Dan yg plg hujung sebelah kanan adalah kwnku Kasmah yg sentiasa OK.. klu di minta pendapatnya kompem dia akn ckp OK jak.. hahhaa.. Aq pnggil dia Ciek je coz dia kecik sangat2..  Dia ni adalh silent reader ku tau.. semua yg ku hapdet di belog akn dia baca tp teda komen pun.. Ciek komen la skit.. nGeeee ^__^

Pasni ku tak tau lagi dapat hapdet belog or tak. Aq takut kat sana teda line and ku lak takda masa nak hapdet belog... Mesti aq akn rindu ngan korang semua.. Korang jaga diri baik2 tau.. Selalu la datang belog ku wlpun ku xtau hapdet.. Kalau da masa nti aq akn hapdet gak ngan korang semua tentang program yang aq jalankan dalam GEMS ni.. Dan akan blogwalking ke belog korang gak. ^__^

Ok La.. Penat da menaip ni.. Korang pun msti penat da baca kan.. Thanks ya semua coz sudi luangkan masa melawat-membaca-mengomen di belog burok aq ni.. Aq SAYANG korang semua.. 



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Contest: Blog Ter-Comel

♕Assalamualaikum♕

Harini nak tunaikan janji pada Cik Khaliesah untuk join contest yg dia tag.. Thanks Liesah coz sudi tagged.. ^___^ Ektuali contest ni kepunyaan Cik bErRy^BeAr.. 
-Juz CLicK tHat BaNNer For More InfoRmaTion-

BeLog aq ni Tak-ComeL pun.. Macam tak layak je masuk contest ni.. Tp join gak coz nak support kwn2 blogger.. Kan-kan.. & nak buang masa terluang ni.. Ngee ^__^. So Gud Luck mY dear Khaliesah.. CiK bErRy^BeAr pastikan pilih yg tercomel tau.. Ngeee... 

TaGgY BuddY:
Eycha
Yistamaamy
Cik Sue


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, November 10, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY ✿ Are You Agree ??

♕Assalamualaikum♕




For Me  is Definitely YES !! If u agree ClicK THIS !!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, November 9, 2011

ConTesT ✿ 2 in 1 strange contest by two strange blog

♕Assalamualaikum♕

Cik Ebell Jemput join contest yg dia anjurkan.. Nampak mcm menarik sgt. 1st baca tu xfaham gak. Pas2 baca berkali2 bru la faham.. Hahaha Lmbt pickUp la aq ni... adeiii !! So, jom la mulakan !! 

-Juz ClicK This Banner iF u Wanna To Join iTs-

banner-contest.png (600×241)
PERANGAI PELIK

1: Korek Telinga
Aq ni suka sanggat buat benda tu.. Asal gatal skit kompem cari cotton bud. Tp yg peliknya ~ Pas makan  tabiat org akan cungkil gigi kan.. Tapi aq trus lari g blik cari cotton bud buat benda tu.. Kekadang sehari 10 kali aq buat tu tau.. Adeiii buruk bebenor perangai.. Jgn ketawa erkk.. Awas sapa ketawa!! :p

2: Kacau Cuping Telinga
Ni lagi 1 tabiat burukku.. Telinga!! Tau kan cuping telinga tu?? Aq akan Kacau-picit-pegang sampai merah & luka.. Suka sangat buat ni coz cuping telinga kan lembut.. Ngeee.. ^____^ Memang ni tabiat ku dari kecik. Selau kena mara klu mama nmpk tp xleh nak buang tabiat tu.. Fuhh!!

3: Tak suka Makan Sayur & buah-buahan
Aq ni memang dari kecik lg tak mkn semua ni.. Aq tau sayuran & buah-buahan baik untuk kesihatan !! Tp aq xleh nak jamah pun.. Bayangkan nasi goreng kat kedai mamak tu kan bnyak sayur campur, aq akan asingakan satu-persatu sebelum aq mkn.. Buah-buahan lak buruk jak dalam peti ais if mama n bapa xmkn.. Haha.. Pelik-pelik~

SWEET COUPLE




Him : 04.04.1990
Me : 06.06.1987
AiRiE : 28.09.2010
-Tarikh Yg snGt CanTiK-

Kenangan Pahit Manis
Long Distance Relationship sangat susah nak dikekalkan.. Tapi kami akan berusaha untuk kekalkan dan perpanjangan hubungan kami sampai akhir hayat. Amin.. Dia di Labuan & Aq d Sabah. Walaupun kedudukan dalam peta sangat dekat tp untuk berjumpa dengan kami kena mengambil masa perjalanan selama 13 jam. Disebabkan itulah bila berjumpa kami akan memanfaatkan saat2 itu dengan kenangan2 yg sngt indah. Saat bersamanya adalah saat plg bahagia dlm hidup aq walaupun masa adalah singkat. Tak dpt nak digambarkan perasaanku ketika bersamanya.. ^________^

Bila da kmi dah nak berpisah, sedey sngt2.. Sebab kami tau lama lgi kami akn dapat berjumpa dan bersama. Kami da tak berjumpa da nak masuk 10 bulan!! Fuhh bukan itu satu masa yg sngt pnjg.. Tp Alhamdulillah Sehingga kini hubungan kami masih dipenuhi bunga2 cinta dan semakin mekar. Aq harap ia akan berkekalan selamanya. Amin..  

3 Perangai Pelik si-Dia
Tak Suka Makan : Masa kt kolej dia boleh tahan sampai dua hari tak mkn. Kalau kwn dia xpaksa, alamat tak mkn trus la dia.. haitss!
Addicted Game : Kalau da dpt maen game semua da dia lupa. Tak kira On9 0r Off9 game semua dibantai.. Plg bencik tu bila dia lupa da yg aq ni tunggu dia.. adeii >.<
Tak Pandai Jealous : Susah sngt nak buat dia jeles. Mybe dia takda perasaan kot or Mybe dia pecaya aq ni 100%. Dy jgn, nti mY buat hal baru tau.. Wekkk :P

AiRiE Love Quote
Ya ALLAH SWT,
Jika Kau halalkan aku merindui kekasihMU, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu.. Amin..

Taggy Buddy
Yistanaamy
Cik Qiedah


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wordless Wednesday ✿ (✖ ︿ ✖)!!

♕Assalamualaikum♕

bad-mood1.jpg (468×351)

TeKaN SiNi!! 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, November 8, 2011

Is This True ??

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Be careful what you SAY, even if you try to take it back, people still REMEMBER !!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, November 5, 2011

Checklist ✓ !!

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Aduhh penat banget hari ni. Biasala malam2 raya ni msti busy kan. Nak buat itu la ini la. Korang semua amcm persiapan raya kali ni ?? Mesti meriah kan.. Family aq buat ala kadar je klu Raya Aidiladha.. Kue pun skit jak - 4 jenis je - itu pun keropok jak semua.. Haha.. Amplang-Belinju-Popia-Kecipok.. Korang tau ke?? Mesti ramai yg tak tau kan.. Macam pacik-kesygn-ku ni mana tau semua tuuu.. kan-kan pacik.. weeekkk :p.. Meh aq tunjuk piccanya.. Dengan berkat abg-google kita coz da mls nak ambik picca tu sendri.. Ngeee..

Keropok Amplang


Keropok Belinju

Popiah Batang Buruk

Kecipok



Hahh tu je lah juadah yg ada untuk tetamu raya ni.. Hikhik.. Skit je kan.. Tp-tp makanan basah bnyak tau.. Ada ayam-Sup-daging.. bnyk lg la.. Nak tau meh la terjah umhku.. Ngeee ^___^ Ok sambung.. Korang semua da siapkan semua keja umh untuk raya esk ?? Aq da hampir siap sepenuhnya.. Jom Check Checklist ni..
  1. Mengemas Rumah 
  2. Pasang Langsir 
  3. Tukar Sarung Kusyen & Meja 
  4. Tukar cadar di semua bilik 
  5. Siapkan semua kuih keropok 
  6. Masukkan kuih keropok dalam balang 
  7. Iron baju raya & telekung
  8. Buat persiapan untuk kenduri kesyukuran 
Ada beberapa lg yg tak siap.. Rasanya leh buat esk kot.. Ngeee.. So dikesempatan ini aq nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA untuk semua readers. Ampun maaf dipinta jika ada keterlanjuran kata atau perbuatan.. Jemput la datang umah ya. ^___^



Aq jua ingin mengucapkan SELAMAT HARI JADI kepada adikku yg sorang ni.. Sumarni Sudirman.. Selamat Ulang Tahun Kelahiran yang ke-- Tett Biarlah rahsia.. Smoga panjang umur & apa yg kau impikan tercapai.. Amin.. Nah kek coklat sedap dari aq & abg-google.. Ambik la.. hahaha.. Wekkk :P


Jom Nanyi sama2 :
Epy Bezday To You
Epy Bezday To You
Epy Bezday To Moneng
Epy Bezday To You


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, November 4, 2011

☂ Hapdet ~ News ☂

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Apa perasaan korang bila sehari tak dapat On9?? Fuhh!! ku rasa mcm nak gila jak.. Klu sehari leh trima ni 3 ari teda line streamyx kat umh. Bosan gilak eh! =.=" Line teda disebabkan pihak TM sedang membaik pulih perkhidmatan streamyx kat Sabah especially kat Tawau ni.. Tp Alamdulillah pagi td dapat on9 suda. Line da ok.. Hureyyy!! So apa lg On9 la sampai lebam!! Ngee ^____^

Benda Wajib buat bila On9 mstilah Open Facebook ~ Email ~ Blogspot.. Pas da godek² semua tu trus g syok.org nak download movie.. Skrg ni aq tengah addicted tengok 1 crita ni.. The Walking Dead.. Korang msti da nmpk kan.. YeLah ni kan rancangn dlm astro.. Umahku xda astro so download je la.. Ektuali Mr. J yg rekemen crita ni.. Elleh dia kan ada astro. Nak buat org jeles la tu.. Wekk :p org pun leh download ba.. Ngeee ^__^ Apa²pun The Walking Dead Best sangat²!! 




kalau korang nak download cerita ni g jak syok.org.. Sana ada link untuk download.. 

.: sYok.Org :
Rugi tau sapa tak tengok crita ni.. Ngee ^_____^


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com