Monday, December 12, 2011

♕Assalamualaikum♕

Bad day......... So bad... really2 wanna cry.. Why this happen to me? Them dont like me?? But why? Did I do something wrong? Ya ALLAH please help me.. 

Aq suda berusaha untuk tidak melukakan hati mereka.. Tp adakah gurauanku melukan hati mereka? Aq minta maaf sangat2 pada sapa yg terguris.. Tp tlg jgn pulaukan aq.. Aq terasa sangat sedey.. Ni kah balasan yg aq terima.. 

Ya ALLAH jahatkah aq?? Ya Allah tlg lah hambamu ini.. Aq tidak terdaya mgharungi dugaan ini.. HUHUHUHU.. Engkau tunjukkan lah aq kebenaran.. Engkau tunjukkan lah aq jalan untuk memperbetulkannya.. 

Sedeynya Teramat sangat... Aq tidak mampu menahannya.. Hanya tangisan dapat melegakan hatiku.. 

T.T


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

keHAPPYan MeLanDa SaNuBaRi

♕Assalamualaikum♕

Hari la rasa bahgia sesngt dengan team.. Alhamdulillah impian untuk jadi JUARA ari ni termakbul.. Actually bukan ari ni jak.. semalam juak.. So we r the ACAPELLA winner and YELL winner.. YAHOOOOO... so Happy !! Goob Job DIAMONDIANS !! We are the BEST !!

YELL TOP DIAMOND CORP.
HO cikalakalaka HO 3x
HE cikalakalaka  HE 3x
Where is DIAMOND??
DIAMOND is hereeeeee
TOP DIAMOND!!

BE THE TOP
TO THE TOP
TOP DIAMOND!!

Acapella Song with the title 
DANCING QUEEN..

We are the winner from 8 company... ALHAMDULILLAH... Sungguh harmoni suara mereka tadi.. Next tym aq kan upload video Acpella diamondians ya.. Korang tunggu tauu... Full of gimik.. :) I Love its~

Walaupun tym sport day and nasyid kita dijadiakan experiments.. But its ok.. We make them WOW with our Acapella... Yeahhh Diamondians the best ever!! 

After this we fight to Zikir Barat and Acapella again.. YEAHH we can do its guys.. :)

So mau nampak semua anggota seangkatan DIAMONDIANS?? Watch this all ~


Yeahh This My Beloved Group
TOP DIAMOND CORP.


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, December 7, 2011

Takut - Nevess !!

♕Assalamualaikum♕

Presentation.... 
Bencikkkkk... 
I HATE PUBLIC SEPAKING !!

video

Sejam lagi kena presentation.. Fuhhh sungguh berdebar jiwa dan raga ku ini...
Korang ada tips ka untuk hilangkan nervous dalam diri tym presentation??
come2 help me fast !!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Sunday, November 27, 2011

Sahabatku !!

♕Assalamualaikum♕

Sadness Angel Girl Animation

Aq terasa diri ini macam di pijak².. 
Aq terasa diri ni seolah² di perlekehkan.. 
Aq terasa diri ni terlalu hina untuk mu.. 
Aq sakit hati bila memikirkannya..
Aq benci bila menghayatinya...
Aq cuba untuk menyenangkan hatimu..
Aq cuba untuk membuatmu gembira..
Aq cuba sedayanya... 
Tapi ini balasan yang aq dapat....

Aq adalah sahabatku...
Aq adalah teman baikku...
Tapi kena kau buat begini..
Kenapa kau sanggaup buat aq begini..
Kenapa kau begitu cepat berubah..
Kenapa aq sudah tidak mengenalimu..

Aq harap aq blh legakan hati ni..
Aq harap aq tidak akan membencimu..
Aq harap aq boleh berfikiran positive..
Aq harap aq boleh tertawa lagi bersamamu..
Aq akan berusaha..
berusaha sesungguhnya..

KERANA
Aq sayangkan kau...
Aq sayangkan persahabatan ini..


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, November 26, 2011

Quotes oF the Days

♕Assalamualaikum♕


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, November 17, 2011

Borneo Paradise Resort I'm Here !!

♕Assalamualaikum♕

Waaaaaa lamanya tak hapdet. seminggu rasa setahun. +.+ Ektuali baru 5ari pun tp da mcm setahun da. Macam msuk asrama da ni. Kelas dr pagi sampai mlm.. Sangat penat rasanya berada di GEMS ni tp menyeronokkan. Banyak sangat benda yg aq dapat bljar d cni. Perkara yg selama ni tak pernah ku ketahui telah dapat ku rungkaikan di cni..  Sangat-sangat bersyukur menjadi salah seorang dari participated GEMS ni. Di sni juak kami ditegaskan untuk berbahasa English so can improved my English communicated. 

I want to try write this entry in English language. Don't care whether have mistake or typing error or grammar prob, coz I want to learn. PRACTICE MAKE PERFECT!! Do I rite? If I have a mistake please let me know don't just laught at me Ok ? I want to share my experience and outcome while I'm in GEMS programs. 

In here I got alot new friends, improved self-confidence and learn how to communicated in English properly.  Even I so tired and sleepy coz didnt enough sleep but I did not sleep in class. Because of what ?? Because of the motivator is the best among motivator I have meet. His so professional person. I'm glad to become his trainee. But Today is the last day he with us coz he juz teach module 1. His give us encourage to speak in-front, to throw-out shy behavior, Increase self-confidence. Thanks alot Mr. Hj. Shukri for all of ur tips, info and learning that ur give me. U are THE BEST !!

In Module 1 have 18 group and I in group P which is we named it PROFESSIONAL. I hv learn how to work as Teamwork, become a Professional, Fast-Learner, Excellence person, Improve my Self-Discipline, Integrity, and become more Innovative. Alot of games and practicing we hv done in team and I glad and so happy coz my team as a third place winner in this module. Its means we have improve our SELF-EFFICACY (The power to produce an effect) !! ^_____^

I want to write all of my activities in this 5 days but now im getting very sleepy. So I will continue again later oK. Thanks coz always stay and loyal with me.. Love u all.


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, November 11, 2011

Selamat Tinggal Belog !!

♕Assalamualaikum♕

WARNING : ini Entry panjang -Kalau tak nak baca sila tekan butang X pada tab anda.. Ngee ^__^

Penat sangat ari ni.. Beli - kemas - packing barang. Dah 3 ari asik turun bndar beli barang je.. Ermm nak g mana ?? Aq nak g tinggalkan Tawau umahku Coz nak berhijrah g Kota Kinabalu. Nak buat apa kat sana ?? Nak cari kehidupan yg lebih baik.. Ehh ya ka?? Ya kot coz da bosan duk Tawau ni jadi pengganggur terhormat !! Ngeee ^__^. Ektuali nak g sana coz dapat offer join training. Training ni untuk siswazah mengganggur mcm aq ni =.=". 

Korang tau tak Graduate Employability Management Scheme [GEMS] ?? GEMS ni adalah satu program yang dilaksanakan oleh Khazanah National Berhad dan disokong oleh syarikat2 Kerajaan. Tujuan utama program ni adalah untuk melengkapkan siswazah menggangur dengan kemahiran dan pengalaman yang boleh meningkatkan peluang pekerjaan dalam skala yg lebih luas. Best dapat join program ni, banyak benda dorng akan ajar. Pastu free lagi & plg best dapat elaun lg ok !! Training ni selama 8 bulan tp blh chow chin chaw bila2 masa sahaja tp msti ada sebab yang munasabah ok! Aq harap sebelum habis program ni aq akan dapat keja yang baik dengan kelulusanku. Amin.. Korang yang kat luar sana yg masih menganggur jom la try join program ni. Tak rugi tau.. 

Tarikh daftar untuk bahagian Sabah ni 13/11/2011, so aq dan kwn2 akn berangkat esk mlm kul 7pm. Kami juz naik bas je. Nak tau tak ?? Perjalanan kami ambik masa 8 jam tau.. Kami dijangka akn sampai pada pukul 5am ahad. Tapi untuk mencapai penghidupan yg lebih baik so kami tempuhi juak segala dugaan yg plg kami benci dalam BAS !! -mabuk-muntah-tak leh tido-sejuk- Hukhuk untukmu GEMS kami sanggup !! So tunggu kedatangan kami ya.. Ngeee ^_____^

Rasa mcm tak sabar nak mulakan program ni tp dalam masa yg sama rasa seram sejuk jak Entah kenapa ?? Mybe takut kot.. Fuhh !! Tp nemoo fikir sekarang.. Nanti hilang mood yg excited ni.. hihihi ^__^. oK sebut pasal packing ~ Semua barang da masuk dalam BEG ALMARI.. Beg Almari?? Beg yg sangat-sangat-sangat besar. Baru je cerita ngan kengkawan da dorng gelakkan aq.. Ni belum lg dorg nmpk ni. Klu da nmpk kali da teguling2 kat lantai ketawakan aq.. Adeiii !! 


Tu la muka2 Pengutuk Tegarku BFFku yang join GEMS di KK nti.. Rasa seronok sngt coz dapat join ngan kengkawan.. Ngeee.. Picca ni di ambik masa kami sibuk mencari barang untuk dibawa ke KK.. Dalam kesibukan tu takkan dilupa ambik picca. Dan plg pro take picca mstilah mentorku Yulie Nurafnie hujung sebelah kiri. Aq & Nuraziza -baju hijau- Lak tak leh nmpk camera, kompem depan2 suda posing.. Hahaha.. Dan yg plg hujung sebelah kanan adalah kwnku Kasmah yg sentiasa OK.. klu di minta pendapatnya kompem dia akn ckp OK jak.. hahhaa.. Aq pnggil dia Ciek je coz dia kecik sangat2..  Dia ni adalh silent reader ku tau.. semua yg ku hapdet di belog akn dia baca tp teda komen pun.. Ciek komen la skit.. nGeeee ^__^

Pasni ku tak tau lagi dapat hapdet belog or tak. Aq takut kat sana teda line and ku lak takda masa nak hapdet belog... Mesti aq akn rindu ngan korang semua.. Korang jaga diri baik2 tau.. Selalu la datang belog ku wlpun ku xtau hapdet.. Kalau da masa nti aq akn hapdet gak ngan korang semua tentang program yang aq jalankan dalam GEMS ni.. Dan akan blogwalking ke belog korang gak. ^__^

Ok La.. Penat da menaip ni.. Korang pun msti penat da baca kan.. Thanks ya semua coz sudi luangkan masa melawat-membaca-mengomen di belog burok aq ni.. Aq SAYANG korang semua.. 



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Contest: Blog Ter-Comel

♕Assalamualaikum♕

Harini nak tunaikan janji pada Cik Khaliesah untuk join contest yg dia tag.. Thanks Liesah coz sudi tagged.. ^___^ Ektuali contest ni kepunyaan Cik bErRy^BeAr.. 
-Juz CLicK tHat BaNNer For More InfoRmaTion-

BeLog aq ni Tak-ComeL pun.. Macam tak layak je masuk contest ni.. Tp join gak coz nak support kwn2 blogger.. Kan-kan.. & nak buang masa terluang ni.. Ngee ^__^. So Gud Luck mY dear Khaliesah.. CiK bErRy^BeAr pastikan pilih yg tercomel tau.. Ngeee... 

TaGgY BuddY:
Eycha
Yistamaamy
Cik Sue


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, November 10, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY ✿ Are You Agree ??

♕Assalamualaikum♕




For Me  is Definitely YES !! If u agree ClicK THIS !!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, November 9, 2011

ConTesT ✿ 2 in 1 strange contest by two strange blog

♕Assalamualaikum♕

Cik Ebell Jemput join contest yg dia anjurkan.. Nampak mcm menarik sgt. 1st baca tu xfaham gak. Pas2 baca berkali2 bru la faham.. Hahaha Lmbt pickUp la aq ni... adeiii !! So, jom la mulakan !! 

-Juz ClicK This Banner iF u Wanna To Join iTs-

banner-contest.png (600×241)
PERANGAI PELIK

1: Korek Telinga
Aq ni suka sanggat buat benda tu.. Asal gatal skit kompem cari cotton bud. Tp yg peliknya ~ Pas makan  tabiat org akan cungkil gigi kan.. Tapi aq trus lari g blik cari cotton bud buat benda tu.. Kekadang sehari 10 kali aq buat tu tau.. Adeiii buruk bebenor perangai.. Jgn ketawa erkk.. Awas sapa ketawa!! :p

2: Kacau Cuping Telinga
Ni lagi 1 tabiat burukku.. Telinga!! Tau kan cuping telinga tu?? Aq akan Kacau-picit-pegang sampai merah & luka.. Suka sangat buat ni coz cuping telinga kan lembut.. Ngeee.. ^____^ Memang ni tabiat ku dari kecik. Selau kena mara klu mama nmpk tp xleh nak buang tabiat tu.. Fuhh!!

3: Tak suka Makan Sayur & buah-buahan
Aq ni memang dari kecik lg tak mkn semua ni.. Aq tau sayuran & buah-buahan baik untuk kesihatan !! Tp aq xleh nak jamah pun.. Bayangkan nasi goreng kat kedai mamak tu kan bnyak sayur campur, aq akan asingakan satu-persatu sebelum aq mkn.. Buah-buahan lak buruk jak dalam peti ais if mama n bapa xmkn.. Haha.. Pelik-pelik~

SWEET COUPLE




Him : 04.04.1990
Me : 06.06.1987
AiRiE : 28.09.2010
-Tarikh Yg snGt CanTiK-

Kenangan Pahit Manis
Long Distance Relationship sangat susah nak dikekalkan.. Tapi kami akan berusaha untuk kekalkan dan perpanjangan hubungan kami sampai akhir hayat. Amin.. Dia di Labuan & Aq d Sabah. Walaupun kedudukan dalam peta sangat dekat tp untuk berjumpa dengan kami kena mengambil masa perjalanan selama 13 jam. Disebabkan itulah bila berjumpa kami akan memanfaatkan saat2 itu dengan kenangan2 yg sngt indah. Saat bersamanya adalah saat plg bahagia dlm hidup aq walaupun masa adalah singkat. Tak dpt nak digambarkan perasaanku ketika bersamanya.. ^________^

Bila da kmi dah nak berpisah, sedey sngt2.. Sebab kami tau lama lgi kami akn dapat berjumpa dan bersama. Kami da tak berjumpa da nak masuk 10 bulan!! Fuhh bukan itu satu masa yg sngt pnjg.. Tp Alhamdulillah Sehingga kini hubungan kami masih dipenuhi bunga2 cinta dan semakin mekar. Aq harap ia akan berkekalan selamanya. Amin..  

3 Perangai Pelik si-Dia
Tak Suka Makan : Masa kt kolej dia boleh tahan sampai dua hari tak mkn. Kalau kwn dia xpaksa, alamat tak mkn trus la dia.. haitss!
Addicted Game : Kalau da dpt maen game semua da dia lupa. Tak kira On9 0r Off9 game semua dibantai.. Plg bencik tu bila dia lupa da yg aq ni tunggu dia.. adeii >.<
Tak Pandai Jealous : Susah sngt nak buat dia jeles. Mybe dia takda perasaan kot or Mybe dia pecaya aq ni 100%. Dy jgn, nti mY buat hal baru tau.. Wekkk :P

AiRiE Love Quote
Ya ALLAH SWT,
Jika Kau halalkan aku merindui kekasihMU, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu.. Amin..

Taggy Buddy
Yistanaamy
Cik Qiedah


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wordless Wednesday ✿ (✖ ︿ ✖)!!

♕Assalamualaikum♕

bad-mood1.jpg (468×351)

TeKaN SiNi!! 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, November 8, 2011

Is This True ??

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Be careful what you SAY, even if you try to take it back, people still REMEMBER !!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, November 5, 2011

Checklist ✓ !!

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Aduhh penat banget hari ni. Biasala malam2 raya ni msti busy kan. Nak buat itu la ini la. Korang semua amcm persiapan raya kali ni ?? Mesti meriah kan.. Family aq buat ala kadar je klu Raya Aidiladha.. Kue pun skit jak - 4 jenis je - itu pun keropok jak semua.. Haha.. Amplang-Belinju-Popia-Kecipok.. Korang tau ke?? Mesti ramai yg tak tau kan.. Macam pacik-kesygn-ku ni mana tau semua tuuu.. kan-kan pacik.. weeekkk :p.. Meh aq tunjuk piccanya.. Dengan berkat abg-google kita coz da mls nak ambik picca tu sendri.. Ngeee..

Keropok Amplang


Keropok Belinju

Popiah Batang Buruk

Kecipok



Hahh tu je lah juadah yg ada untuk tetamu raya ni.. Hikhik.. Skit je kan.. Tp-tp makanan basah bnyak tau.. Ada ayam-Sup-daging.. bnyk lg la.. Nak tau meh la terjah umhku.. Ngeee ^___^ Ok sambung.. Korang semua da siapkan semua keja umh untuk raya esk ?? Aq da hampir siap sepenuhnya.. Jom Check Checklist ni..
  1. Mengemas Rumah 
  2. Pasang Langsir 
  3. Tukar Sarung Kusyen & Meja 
  4. Tukar cadar di semua bilik 
  5. Siapkan semua kuih keropok 
  6. Masukkan kuih keropok dalam balang 
  7. Iron baju raya & telekung
  8. Buat persiapan untuk kenduri kesyukuran 
Ada beberapa lg yg tak siap.. Rasanya leh buat esk kot.. Ngeee.. So dikesempatan ini aq nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA untuk semua readers. Ampun maaf dipinta jika ada keterlanjuran kata atau perbuatan.. Jemput la datang umah ya. ^___^



Aq jua ingin mengucapkan SELAMAT HARI JADI kepada adikku yg sorang ni.. Sumarni Sudirman.. Selamat Ulang Tahun Kelahiran yang ke-- Tett Biarlah rahsia.. Smoga panjang umur & apa yg kau impikan tercapai.. Amin.. Nah kek coklat sedap dari aq & abg-google.. Ambik la.. hahaha.. Wekkk :P


Jom Nanyi sama2 :
Epy Bezday To You
Epy Bezday To You
Epy Bezday To Moneng
Epy Bezday To You


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, November 4, 2011

☂ Hapdet ~ News ☂

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Apa perasaan korang bila sehari tak dapat On9?? Fuhh!! ku rasa mcm nak gila jak.. Klu sehari leh trima ni 3 ari teda line streamyx kat umh. Bosan gilak eh! =.=" Line teda disebabkan pihak TM sedang membaik pulih perkhidmatan streamyx kat Sabah especially kat Tawau ni.. Tp Alamdulillah pagi td dapat on9 suda. Line da ok.. Hureyyy!! So apa lg On9 la sampai lebam!! Ngee ^____^

Benda Wajib buat bila On9 mstilah Open Facebook ~ Email ~ Blogspot.. Pas da godek² semua tu trus g syok.org nak download movie.. Skrg ni aq tengah addicted tengok 1 crita ni.. The Walking Dead.. Korang msti da nmpk kan.. YeLah ni kan rancangn dlm astro.. Umahku xda astro so download je la.. Ektuali Mr. J yg rekemen crita ni.. Elleh dia kan ada astro. Nak buat org jeles la tu.. Wekk :p org pun leh download ba.. Ngeee ^__^ Apa²pun The Walking Dead Best sangat²!! 




kalau korang nak download cerita ni g jak syok.org.. Sana ada link untuk download.. 

.: sYok.Org :
Rugi tau sapa tak tengok crita ni.. Ngee ^_____^


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, October 31, 2011

Wanna Answer That Question !!

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿
tagged.jpg (288×340)
Four days ago I'm join Tagged Game in blogger and I'm tagged my dear to join this game. His joined but didn't enough follower to tagged back so he decide give who wanna answer his question can answer its. Its mean I can answer that question rite.. Yeahh I wanna answers all ur question dear.. Ektuali he didn't allowed me to answer but I still wanna answer its. Do I care!! Weekkk  

So this Question from Mr.J that I want answer :   
                       
Your full/real name??
U know its !!

How old are you??
This important information u know also !!

Do you enjoy Blogging??
Yes. I really enjoy its especially when u joined me to enter in this blogger world.

Comedy or Romance??
Both !!

Music Gender??
For me, its depend on that song not on gender. If nice on my ears, so Layan lah !!

What's your dream??
Marry You !! Haha

How do you spend your free time??
Call You or Dating wif mY bLog.

Do you have boyfriends/girlfriends??
Of Course, Yes !!

How do you meet him/her??
Ermmm.. Read This !!

Last romantic thing someone do for you??
He call me ~ He Gave Romantic Words ~ He makes me happy until I forgot my illness. Thanks dear.. 

Stupidest thing you've done to get attention of someone you're attracted to??
Chat wif someone else to make him jealous. The most stupid thing I have done but it makes him gave me more attention and loving. 
To all my buddy, U also can answer its ok.. Its nice question to answer rite.. If u answer its, let me & Mr.J know so we can comments ur answers.. 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Sunday, October 30, 2011

Tahukah Anda !! ۝ Duduk Antara Dua Sujud

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

dudukantara.jpg (241×243)

Tahukah anda Duduk Antara Dua Sujud yang kita selalu baca laju² dalam solat adalah bermaksud :
Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)
Warhamni (sayangi aku)
Wajburnii (Tutuplah aib-aibku)
Warfa’nii (Angkatlah darjatku)
Warzuqnii (Berilah aku rezeki)
Wahdinii (Berilah aku petunjuk)
Wa’Aafinii (Sihatkan aku)
Wa’fuannii (Maafkan aku)
۞ Renungkanlah Dan Selamat Beramal ۞


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

10 Solat Yang Harus Dihindari & Tidak Diterima Allah SWT

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿
solat_imad.gif (346×271)
Rasulullah S.A.W. telah bersabda yang bermaksud : “Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu sebagai cahaya baginya, petunjuk dan jalan selamat dan barangsiapa yang tidak memelihara solat, maka sesungguhnya solat itu tidak menjadi cahaya, dan tidak juga menjadi petunjuk dan jalan selamat baginya.” (Tabyinul Mahaarim)
Rasulullah S.A.W telah bersabda bahawa : 
“10 orang solatnya tidak diterima oleh Allah S.W.T, antaranya :
  1. Orang lelaki yang solat sendirian tanpa membaca sesuatu.
  2. Orang lelaki yang mengerjakan solat tetapi tidak mengeluarkan zakat.
  3. Orang lelaki yang menjadi imam, padahal orang yang menjadi makmum membencinya.
  4. Orang lelaki yang melarikan diri.
  5. Orang lelaki yang minum arak tanpa mahu meninggalkannya (Taubat).
  6. Orang perempuan yang suaminya marah kepadanya.
  7. Orang perempuan yang mengerjakan solat tanpa memakai tudung.
  8. Imam atau pemimpin yang sombong dan zalim menganiaya.
  9. Orang-orang yang suka makan riba’.
  10. Orang yang solatnya tidak dapat menahannya dari melakukan perbuatan yang keji dan mungkar.
Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : “Barang siapa yang solatnya itu TIDAK dapat menahannya dari melakukan perbuatan keji dan mungkar, maka sesungguhnya solatnya itu hanya menambahkan kemurkaan Allah S.W.T dan JAUH dari Allah.”

Credit : Bom321


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, October 29, 2011

Happy Saturday!!

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Hai korang pa khabar ?? Harap korang sehat senantiasa la ya.. Amin~ Owh ya ari sabtu mcm ni korang buat apa ?? Pagi td aktiviti harianku adalah go to hospital and dressing. Itu je la yang hari² aq buat. Asek cuci luka je.. Entah bila la nak sembuh.. Kenapa perlu dressing ari² ?? Korang baca SINI. Faham da kan.. Alhamdulillah aq da semakin sehat walafiat.. Berkat doa korang semua.. Makaseh bebanyak ya. Walaupun boring ari² g ospital tp untuk nak pulihkan kena lah ikut cakap Doktor & Nurse.. Kan-kan.. Seb-bek la Doktor & nurse semua baik dan peramah, kalau tak kompem tak g da.. 

Tengok tu muka Doktor & Nurse yang ceria.. Aq pun turut ikut ceria. ^__^

Lepas dari ospital tadi, aq temankan mama & bapa g town beli handbag untuk kazen di kampung. Closed kazen la juak. Mama ni tak pena hampakan kazen² di sana, apatah lagi closed kazen. Kali ni mama tak blik kg juz kirim ngan org je. So, ada la dalam 3 buah kedai tadi masuk cari yang sesuai. Pilih punya pilih lastly jmpa gak yang comey & menawan. Pastu salesgirl tu rekemen 1 handbag ni. Cantik sangat-menawan citarasaku pulak. Adeii tak leh tahan godaan ni. Fikir sambil pujuk bapa & mama suh belikan.. akhirnya Yeahhh dapat da bodek² and dapat handbag baru. Thanks Dad & Mom! Kami beli 2 bag so dorng leh bagi diskaun skit. Ok la tu kan.. Ngeee ^___^ Nak tengok tak handbag tu ?? 











 Juz Kidding .. Malu la nak tunjuk.. Biarlah rahsia k.. Nanti korang tau gak tu..  K-Lah sampai cni je dulu k.. Nanti ada masa kita jmpa lg..

p/s: Ok tak Cik Suer ubah ganti nama diri.. Dari Cik Suer  Aq.. Apa pendapat korang ??


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, October 28, 2011

Santapan Jumaat ✿ Surah Al-Ikhlas

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Membaca 3 kali surah Al-Ikhlas seolah-olah membaca sebuah Al-Quran.


TERJEMAHAN:

Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih, Lagi Maha Penyayang

1: Katakanlah (Wahai Muhammad): (Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa.
2: Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat.
3:  Dia tiada beranak dan Dia pula tidak diperanakkan.
4: Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya.


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, October 27, 2011

I Have been Tagged

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Tadi usha² dashboard nak tengok entry kengkawan tetiba telihat 1 tajuk I'm Tagged.. Baca punya baca last² ehh cik suer d tagged juak la.. Thanks so much Eikyen coz sudi tagged Cik Suer.. Best lak buat benda ni.. Saling tag men'Tag'.. Cik Suer pun tak tau sapa la punya idea ni.. Sapa yg tau bgtau Cik Suer erk.. 

So, this RULES u must followed


1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


11 Things About Myself :
 Suriani Binti Rusly
 06 June 1987 : Calculated my Age?
 Tawau, Sabah
 Taken By Mohd. Junaidy : Love u Damn Much
 01387287--  01093425--
 Bachelor of International Financial Economic with honour
 Love Travel 
 Online Addicted
 Singing  Listening Music
 Hate Ate Vegetable
 ZiSue Collection

11 Questions From Miss Eiyken :
>SUKA BUDAK HIPOKRIT TAK?? WHY??
Ofkos la tak.. Hipokrit = Munafik = Dosa.. Tak Suka Sangat².. BENCIK OK!!

>KENAPA PERLU BERCINTA ??
No Komen.. Jawapan Artis Gitu loo.. Ngeee..

>LAGU FAVOURITE ??
Entahla.. Yg pntg Nyaman Telinga Mendengar..

>KALAU CLASH , LAKI ATAU POMPUAN YANG NANGEZZ TEROK ?? WHY ??
Ofkos la Pompuan kan.. Pompuankan Berjiwa Tisu..

>BOLEH HIDUP TANPA HANDPONE TAKK ??
Boleh rasanya.. Skrg kan Zaman IT.. On9 Je.. Semua di Hujung Jari.. 

>LAGU CALLER RINGTONES APE ??
-TIADA-

>DULU CITA-II NAK JADIK APE ??
NAVY & Arkitek

>TAK KAN APPROVE ORANG YANG PAKAI DP FAKE ,, KORANG ??
DP Fake?? Sory xtau apa itu.. Hukhuk T.T

>ADE BUDAK CAKAP KORANG SOMBONG TAKK ?? WHY ??
Takda Lagi la setakat ni.. Mybe coz sy Peramah Kot.. Ngee :)

>BUDAK GEDIK ! PUIHH ~ SUKE ??
Gedik?? Eeeeeuuuuuuu!!

>LASTLY .. PANDANGAN TENTANG BLOG EIKYEN .. OVER PINK RIGHT ??
Comey.. Pink Addicted la kan.. But Nice ^__^

11 Questions For My Tagged Buddy 
Favorite Color ??
Apa Yang Anda Lakukan Bila Boring ??
Ada Kekasih Tak ?? Sape ??
Apa Pendapat Korang Tentang Orang Yang Talam Bermuka² ??
Genre Music & Movie Kesukaan Anda ??
Anda Addicted Game Tak ?? Game Apa ??
Anda Minat Cartoon Apa?
Bila Korang Start Buat Belog ??
Siapa Yang Membuatkan Anda Tertarik untuk Menceburi Dunia Blogger ??
Kenapa Anda Membuat Belog ??
Sapa Idola Anda Dalam Dunia Belog ni ??

11 Buddy Yang Di-Tag 
Mr. J
Cik Domo
Cik Susan
Si Gadis 92
Cik Ezrin
Cik Gojes
Cik Jijah
Cik Eycha
Yistanaamy
Cik Amni
Si BuDak KaChAk

- DONE -
Fuh Seharian Juak buat benda ni.. Sampaikan Tak Terlayan My ChinTa Syg.. Sory Dear.. Love & Miss U sO Much More Dear.. U r My Mr. Right 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com