Sunday, June 12, 2016

한국 !!

✿Assalamualaikum✿
안녕하세요
거는 수리아니 임니다
버고시뻐요


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, March 19, 2013

Acuh Cuba Try Test .. !!

✿Assalamualaikum✿

Try guna hp Ninetology c Nuraziza ni update blog .. Best gak .. Besar & senang diguna .. Harga pun murah .. Lepas rebate dr SKMM tingal RM490 ja..   Mcm mau beli gak tp nanti la .. Ini bukan keperluan lg buat masa skrg .. So suer jgn membazir ok !! 

Ok la .. Continue ber'Running Man dulu la .. Tata ..


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Sunday, March 17, 2013

Broadband OH Broadband !!

✿Assalamualaikum✿


Baru ja pas beli Broadband Digi Prepaid .. Konon mo jimat, xmo bayar bulanan .. Tapi nyesal coz xdpt buka Video ( Youtube), Xdpt download .. Haizz memang stress la .. Nasib jua dapat main on9 game, FB ngan Blog .. Kalau tak kompem buang juga ni BB dari tingkat 6 ni.. Adeiii .. Rate penggunaanya mcm kat bawah ni ..
CostValidity PeriodInternet Quota
RM55 days100MB
RM105 days300MB
RM3015 days900MB
RM5030 days1.5GB
RM10030 days4.5GB
Kalau Internet Quota da smpai limit .. BB ni da xdpt guna walaupun Validity Period masih ada .. Itu la keburukannya .. So klu juz topup RM 10 ni kompem la 3 ari ja da abis limit .. Mcm rugi kan .. Tak best lgsg .. Apatah lagi bila korang tengok Youtube & download kompem xsampai sehari da abis limit .. 

Dulu ada juga DG prepaid ni yang berbaloi .. Kalau xsilap plan turbo .. Memang berboloi coz if topup RM10, sehari kena tolak RM2 dan blh guna sapai 300MB sehari .. Esoknya kena charge mcm tu juga la sampai 5 hari .. So klu kiraII blh guna 1.5GB selama 5 hari tu .. Berbaloi kan .. Nasib la da abis plan tu .. Bukan rezeki la nampaknya kan ..

So sekarang ni sabar je la .. Da belikan .. Korang ada tak cadangan lain yg lagi best dari plan ni ?? Kalau ada kongsiII la ya .. Nak yg prepaid je xnak bayar bulanII .. 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, February 13, 2013

Ku Bermula Lagi ~ ♥

✿Assalamualaikum✿
 
Setelah sekian lama tidak berblog .. Rasanya aku ingin kembali kezaman dahulu kala yang men'taksub'kan aku kepada dunia blog ni .. Lama berhenti menulis bukan kerna malas atau tidak berkesempatan .. Tetapi hanya kerna tekanan hidup yang membuatkan ku sakit bila memikirkan keadaan ini .. 
Tekanan disebabkan tiada kerja, tiada duit, tiada kehidupan .. Waahhh semua tekanan berat .. 5 bulan ku menyepikan diri dari dunia ni .. Tapi bukan menyepi dari dunia nyata hanya dunia ber'blogging ini .. Tapi kini ku kembali lagi menyerikan dunia ini .. Menyeri la sangat !! :p

Sekian lama memburu pekerjaan akhirnya aku temui jua .. Hanya Pekerjaan biasaII saja .. Tiada yang special .. Hanya pada nama yang mereka banggaII kan .. Tapi ku tetap bersyukur .. Alhamdulillah Ya Rab .. Belum pun cukup sebulan ku di sini .. Tapi stress mula menyerang .. Al - maklum lah Audit Firm .. Karenah dan masalah berbeza di setiap syarikat yg dikendalikan .. Tetapi semua ini pengalaman yg sangat berharga padaku yg sedang berazam MENBINA KERJAYA pada tahun ini ..

Alhamdulillah .. Impianku mendapatkan Driving License telah ku tunaikan pada akhir tahun lalu .. 12.12.12 adalah tarikh keramatku apabila test JPJ dijalankan pada hari itu dan aku LULUS dengan bangganya walaupun budak 17 tahun da ada pun lesen sepertiku .. Hanya orangII yang berada di tempatku sahaja yg faham perasaan lulus JPJ .. Perasaan yg xdapat d gambarkan .. BAHAGIA ok !!

Ku akhiri di sni lagi .. ku harap esokII masih ada untuk ku mula menaip lagi ..



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com