Thursday, September 29, 2011

Segmen ✿ Jom Tambah Follower

salam.


Ni 1st tym Cik Suer join segmen, Cik Suer tepikat ngan segmen yang Cik Lulu manis kita ni buat. Follower memang penting bagi Cik Suer coz dari follower kita tau yang kita ni ada kawan dalam dunia blogger, kita tau yang ada org beminat nak baca entry kita dan plg pntg kita dapat ramai kenalan baru dari serata negara negeri. Betul tak? 

So mari la reramai join segmen Cik Lulu. Harap² pasni bertambahlah follower kita semua erk.. Amin.. Nak Join juz klik sini je utk mengetahui syarat² dari Cik Lulu kita ni ya. ^___^ 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

✿Thanks ALoT✿

salam.

Hai korang pa khbr?? Cik Suer terharu sesngt coz dpt tutorial khas utk Cik Suer dari Cik adik hot kita ni Cik Ziera. Thanks alot ya ziera.. Tutorial ni berguna dan sangat-sangat-sangat & Cik Suer suka.. Cik Ziera baik sangat la.. Belog Cik Ziera cantik sangat tau.. Kalau xcaya mari kita serbu reramai.. Cantikkan kan.. ^__^
Cik Suer masi baru lagi dlm dunia blogger ni.. Tu la nak minta tunjuk ajar dari sifu semua.. Ektuali Cik Suer ada satu lagi masalah dlm belog Cik Suer ni. Prasan tak setiap link kt belog Cik Suer ada underline a.k.a garisan bawah tulisan. Eeee Tak suka la tngok.. Semua tutorial buang underline Cik Suer da ikut.. Tukar Underline kepada None kan.. Tp tak menjadik. Tetap gak ada underline ni.. hukhuk.. Kepada sesiapa yang tau cara lain tlg la bgtau Cik Suer ya.. 


Mood : Miss My Mr.J T.T


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, September 28, 2011

♥My First Anniversary♥28.09.2011♥

Salam.


Syukur Alhamdulillah Hari ni genap la setahun Cik Suer menjaga hubungan bersama Mr.J. Walaupun relation ni still muda lgi bg korang tp Cik Suer tetap happy... Terasa bahagia sangat². Sedar tak sedar relation ni da sampai 1 tahun.. Alhamdulillah Ya ALLAH..

Ramai juak yang cakap hubungan kmi ni sekerat jalan je coz relation kami ni tak mcm korang ari² leh jmpa, minggu² leh dating.. We are Long Distance relationship! Cinta-Jarak-Jauh.. Cik Suer kat Tawau, Sabah dan Mr.J kat W.P. Labuan. Tp takpa la yang penting we are saling menyayangi, Trust, Honest each other. Itu la prinsip dalam hubngan kami. Alhamdulillah dengan izin ALLAH s.w.t., relation kami da sampai setahun.. Happy sesangat.

Nak tau kami kenal mcm mana? Mei Cik Suer cite.. Ektuali Cik Suer ni Addicted ngan 1 game online -HIGHSTREETS 5- game ni leh buat Cik Suer berada dlm dunia fantasi. Kalau da maen game ni sure tak da leh kacau, kompem tak di layan punya.. Tak caya tnya la semua BFF Cik Suer.. Sampai ada yang tekanan.. Kan gja! So, dari game ni la telah menyatukan Cik Suer ♥ Mr.J.. Entah napa Cik Suer leh samakan dunia fantasi ngan reality. Sampai leh nangis² lagi.. Adeii.. >.<" Tp dari game tu lah terjalinnya hubungan ni start fantasy dan dibawa keluar dunia reality. Ajaib tak?? Tak kan.. zaman IT skrg semuanya blh.. betul tak??
Nak tahu tak lagi satu rahsia.. Alahh da tak rahsia la ni.. tak pe la utk korang semua ya. Ektuali Mr.J ni muda dari Cik Suer.. Teka muda brapa tahun?? 3 tahun ye! Jauh kan.. Tp perangai dia tak seperti umur dia.. Dia matang, caring, loving dan plg penting dia takda sifat kebudak²an.. Suka sangat bila brada bersama dia.. Dia slalu layan karenah Cik Suer yang mgada² ni.. Dia xpena bosan dan tak pena skali pun tinggi suara dengan Cik Suer.. Harap² dia gni sampai bila².. Amin..

Cik Suer dah lama tak jmpa Mr.J da lebih 9 bulan.. Last jmpa masa Chinese New Year. Tipu la klu cakap tak rindu.. Msti rindu punya.. Pengubat rindu cuma colling and chatting FB jak la.. kengkadang tu ada gak WC.. nak nmpk wajah kan.. Harap² pasni dapat la jmpa ngan si dia.. sedey tau..

Last but not least, Happy Anniversary to me and My Chinta, smoga hubungan kita kekal sampai akhir hayat. Terima kasih sayang kerana hadir dalam hidup my. Walaupun Dy bukan yang pertama tp My harap Dy adalah yang terakhir. Amin Ya Rabbalalamin. 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Sunday, September 25, 2011

Tujuh Kalimah Yang Harus Dibiasakan

1.Bismillahirrahmanirrahiim 
Setiap hendak melakukan sesuatu.

2.Alhamdulillah 
Setiap habis melakukan sesuatu.

3.Astaghfirullah 
jika melakukan sesuatu yg buruk.

4.Insya Allah  
jika ingin melakukan sesuatu pada masa yang akan datang.

5.Laa hawla walaaquwwata illaah billaah 
bila tidak bisa melakukan sesuatu yang agak berat/melihat hal yang buruk.

6.Innalillahi wainna ilaihi rojiun 
jika melihat/menghadapi musibah.

7.Lailaha illallah 
bacalah siang & malam sebanyak2nya.

Marilah beramal sebanyak mungkin♦


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, September 22, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY ✿ Kiri-Kanan

Sila Lihat Ke Kiri >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> iNi kanan la Ngok!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, September 19, 2011

I Need a Job

salam

hari ni entry sedey.. cik suer sedey sngt².. hati xtenang.. hati terasa kucar kacir.. jiwa kacau.. huhuhuhu... terasa mo nangis tp xdpt.. enth napa.. Sakitnya ati ni.. cik suer tngal sorg² jak blum ada keja.. nyesal rasanya xikut dorg td p cari keja.. tp td cik suer posa.. xlarat nak jln.. tu la xikut.. huhuhu.. memang xda rezki cik suer.. ari ni rezki dorg.. Feel happy for them but feel sad for myself. T.T

Da nak setahun cik suer abis study tp smpai skrg xda keja.. teruk sngt ka result cik suer.. huhuhu.. bila tngok muka bapa, sedey sngt.. da la keja bapa skrg da xmenentu.. nak tampung kos harian lg.. huhuhu.. bila la cik suer dapat keja ni.. bilaa... bilaaa??? >.<.. hidup rasanya tersiksa sngt².. 


Inikah ujianMu Ya Allah.. Ya Allah bukakan la ku ruang rezekiMu yg luas.. ku sangat2 memerlukannya.. Ya Allah hnya padaMu ku pohon dan meminta.. amin.. Hanya Engkau yang mengetahui isi hati dan kesengsaraan hambaMu ni.. 

Kengkawan semua tlg doakan cik suer dapat keja ya.. cik suer skrg ni da tekanan dgn kehidupan cik suer.. huhuhu T.T

feel so sad..
Mr.J, I need u now~


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, September 17, 2011

Lawak malam² buta

Salam

Nak share ngan korang semua lawak ni.. Tegelak cik suer baca.. hahaa :D

✿Lawak 1✿
Cikgu : Encik, anak awak didapati meniru Ali dalam exam.
Bapa : Apa bukti cikgu?
Cikgu : Encik tengok soalan nombor 4 ni. Siapakah menemui Pulau Pinang? Seman tulis "Saya tak tahu" dan anak encik tulis  "Kalau engkau tak tahu, aku lagi tak tahu".
✿Lawak 2✿
Abu : Dari pagi tadi aku makan tak kenyang² je?
Ali : Kau makan apa?
Abu : Makan angin.....................................
✿Lawak 3✿
Doktor : Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.
Pesakit : Eh! tak boleh la doktor.
Doktor : Kenapa lak?
Pesakit : Rumah saya hanya ada dua sudu jer.

hahaha.. Benggap je lawak² ni.. 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, September 15, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY ✿ Ku Pinang Kau Dengan Bismillah


Atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah ♥

credit: sis SyiQah
To: My Mr. J ♥


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

SPONTANEOUS THURSDAY ✿ Robot !

Ayah membeli sbuah robot mengesan penipuan. Kalau ada penipuan robot tu akn tampar org tu. Jd,Ayah test robot tu masa mkn mlm:
Ayah: Alim pergi mana mse skolah td?Alim: Kt skolah lah(pang!!..robot tampar)Ok,Alim gi tengok wayang!
Ayah: Citer ape?
Alim: Harry Potter(robot tampar lagi!)
Alim: Ok,Alim tgk cite 18SX
Ayah: Apa?Masa ayah sebaya Alim, ayah xpnah tau pe itu benda2 lucah smua!(robot tampar ayah)
Mak: Hahahaa! Mmg terbukti Alim tu ank awk!(robot tampar mak).

KANTOI SUDAH!
 @#%&?*!$#^@


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday | Bye² Mama

Credit : Mr. Google ✿ Design : Cik Suer



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, September 13, 2011

Hati² Mama (╥_╥)

salam

Hari ni last mama d umh. Esk ma da nak kena blik kampung. Kg kami jauh tau kat oversea lg 2.. Mama kena blik coz adik mama a.k.a macek cik Suer nak kawen. Kenduri besar²an. Mama kena suh balik.. Ektuali nak blik sekeluarga tp budget lari la.. sedey xdpt nmpk macek kawen >.<..  Mahal tau tiket g sana. Mama sorg RM300++ juz 4 tiket.. Mama naik kapal laut je.. Ambik masa 3 ari 2 mlm gak la dlm kapal.. Lamakan.. Tp naek kapal besar tau.. Kapal ala2 Titanic tp xdala exclusive sngt cuma btingkat2 je la.. 

♥ u Mama

Cik Suer pun pena gak blik kg.. Ada 2 kali da.. 1 masa kecik dulu dan tahun lepas. Best tau dapat blik kg wlpun skejap..  Dapat jmpa sedara mara, sepupu sepapat yg xpena jmpa.. Pas2 dapt naek moto lg.. Yippii best tau.. Korang nak tau kat sanakan xkuat sngt trafic dia, so xpyh nak pakai helmet naik moto dan dan blh membongceng sampai 3 org.. Bayangkan kt atas moto ada 4 org tmasuk penunggang.. Pehh memang siuk la.. Dpt lg peluang merempit, bdiri atas moto.. Memang best gilak laa.. Cik Suer xpndai naek moto, cik suer jd pembonceng je.. :)

Ada bnyk picca d ambik masa 2.. Tp Cik suer xdpt upload dlm Fb and belog coz xtau amcm nak bluetooth kuar dr Hp.. Hp Cik Suer canggih skit.. sampaikan menyakitkan ati je.. adess.. Ada la picca ambik kt Hp adik tp skit jak la.. Ok la kan dari xda lgsg.. Ngeee :)



Ni je picca ya ada. >.<

Bebalik pada Mama.. Huahuahuaaa sedey mama da nak balik kg wlpn skjp.. Xda kwn kt umah.. adik2 semua skola.. Bapa g keja.. Tinggal sorang² la nmpknya Cik Suer ni.. Yg lg beratnya ni.. Cik Suer kena buat keja sorang².. Ngemas umah, memasak, basuh kain.... Waaaaaa nmpknya pasni Cik Suer Tepaksa la rerajinkan diri >.<"... Mama jgn lama² kt sana... Nanges ╥_╥

So esk nak g antar mama g terminal feri.. Pas2 mama kena naik Kapal besar.. Harap² semua bjalan lancar.. Cian mama kena blik sorang².. Mama ati² dalam perjalanan & masa di Kg. ya.. Mama d jangka mama akn sampai kg pada ari Jumaat or Sabtu ni.. InsyaALLAH.. amin.. Doakan mama Cik Suer selamat sampai dan slamat kembali ya.. Amin.. 

kbaii.. Lap airmata T.T


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Sunday, September 11, 2011

Google Gravity

salam

hai korg.. Korang watpa 2?? Cik Sue boring sesngt la. xtau nak watpe.. Asek2 fb & game Highstreets je.. Bosan da.. hukhuk T.T.. Cik Sue study buat photoshop tp basic pun xtau.. ikut tutorial Mr.YouTube pun xpndai2 gak.. hukhuk.. Korng ada x tutorial yg senang nak ikut bg newbie mcm Cik Sue ni? Bg la Cik Sue yay.. Korang semua kan baek2.. Ngeeeee :)

Owh ya korang tau x about Google Gravity? Da heboh kan kt fb.. Cuba korang try ni.. Best gak maen2 benda ni.. hehe~

1. Korang g page Mr.Google pastu taip Google Gravity
2. Klik 1st result yg kuar.. cnth: Google Gravity
3. Tunggu beberapa saat. Sesuatu yg amazing akan berlaku.
4. Bermain2 dgn bnda2 seketika
5. Tulis sesuatu pada Google search bar pastu tekan enter
6. Tunggu dan lihat. Sesuatu yg sngt cool akan terjadi. Awesome!

Cuba korang taip monyet kat search bar 2.. banya monyet berjatuhan kan.. hehe.. Mcm gempa bumi pun ada loo.. ngeee ^____________^ Best kan!!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Soklan CepukMas

salam

Hai korang, cik sue nak share ngan korang ni. Td tym godek2 fb tiba2 ada kwn lak post 1 entry. Memang lawak gila.. soklah cepekmas ba ni.. Tp ni dlm loghat Sabah la.. Klu ada yg xfaham korng tnya jak ya.. 


1.Bla org npk ko bring tutup mta:
S:Ko tidur kh?
J:x la, sia training mcm mana mau mati bah..

2.Imagine ko bwa2 tv ko yg rusak pi technician bikin n dia masi jga tnya:
S:Mau kasi bagus kh ni tv?
J:x la,sia buring ba,jadi sia bawa la tv sia pi jln2 sini.

4.Tme ko bru bgun tidur, trus si budu tnya ko:
S:Ko bangun sdh?
J:Ish,sia tidur smbill jalan bah ni!

6.Diorang nmpak ko kluar dari bilik mandi bsah2:
S:Ko baru mandi kah?
J:Manada,sia jatuh dlm lubang jmban bh!

7.Ko bediri di dlm lift di tngkat pling bwh sdh diorang tnya:
S:Going up kah?
J:Eh x la,sia tgh tunggu apartment sia turun bh ni.

8.Boyfren ko pi ruma ko bawa 1jmbk bunga. n ko masi juga mau tnya dia:
S:Eeeh,bunga ka tu?
J:Tdk la daLing!Paku-pakis sama kubis bah ni.X_X

9.Ko di dlm toilet,pintu bkunci,trus ada org katuk pintu n dia tnya:
S:Ada urang kah?
J:(Suara Kiut)Teda urang!Taik bah yang becakap ni!!!



Hahaha.. Amcm ada lawak x?? Ni la soalan2 cepukmas yg sering ditnyakan pada korg kan.. hahaha


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, September 10, 2011

For My LovinG MenToR ♥

Salam.

Hari ni 10 September 2011 adalah bezday my beloved mentor, Cik Yulie Nurafnie. Yeahh mari kita Wish sama dia.. Selamat ulang tahun kedunia ini Cik Yulie, smoga pnjg umr, murah rezki, cepat dapat keja, cepat kaya, cepat kawen. tetttt yg last 2 wish xblh blah kan.. ngeee..

Yulie Nurafnie yg sngt sengal

Cik Yulie ni adalah mentor kesygn a.k.a BFF cik sue. Cik Yulie bnyk ajar cik suer dalam pelajaran mahupun kehidupan sebenar. Kata2 & tulisan dia semua memberi seribu makna. hanya yang mengenali akan memahaminya. Cik Yulie pun ada belog tau, Belog dia b'tajuk Coretan Si Penilis Sepahan. Mari la ramai2 terjah belog dia. Belog dia simple jak coz dia ckp "Aku xpentingkan make-up, yg pntg Content". 2la trackline dia dlm dunia belog. Klu korang baca2 hasil tulisan dia semua menarik dan penuh bermakna. Korang akan berfikir sejenak ketika membaca. Ngee.. Itulah My mentor.

Disini Cik Sue nak adiahkan lagu 4vret & Kek Mr. Google kepada My mentor. Mari reramai nyanyi ya. 



-kLah, Tata Bye2 uols-

6% gov tax smells like Inflation.. Beware ols. >.<"


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, September 8, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY

سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Barangsiapa yang berpuasa Ramadhan kemudian menambahnya dengan berpuasa enam hari pada bulan Syawal maka seakan dia berpuasa selama setahun. (HR. Muslim).


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Cantik tak?

Salam

Sebenarnya sue ni xpndai nak bkata.. patahlgi nak tulis2 ni.. 2la yg mls nak buka blog ni.. Tp nak gak cuba terokai dunia blogger ni.. Kata org best.. so nak try la ni.. betul ka best men blog ni.. ngeeee :-). Ektuali sue ni xsuka tulis2.. Sue suka mencantikkan blog je.. suka tngok2 tutorial kengkawan.. Kacau2 coding, html, java. bila blog da cantek skit trus rasa tharu. 'waaa canteknya blogku'. monolog dlm hati. Pas2 tinggalkan lah blog terbengkalai.. >.<

Tp kali ni nak betul2 suda, nak join korg semua terokai dunia blogger ni.. So arap korg semua sudi la ajar sue yg noob tentng blog ni.. dan nak ucap tengQ kepada kwn yg xjemu2 ajar sue tentang blog ni.. makaseh Echa sudi ajar sue semua2 ni.. Lurve u ♥.. 

Tapi sue rasa blog sue ni berat sangat la kan.. klu line xok kompem xdpt loading kan.. betul x korg?? Bak kata mentor kesygn sue ni "tak guna juga cantikmu klu aq xdpt nmpk, apala 2".. adeii trus down sue rasa mo buat blog ni.. Kata2mu itu Yulie Nurafnie  adalah cabaran utkku membuat blog yg lagi baik, ringan & cantik. Yul bg la semangat skit ba.. :-)

kLa nak blah da.. Babai Tata uols.. 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Mr Jun Blog??

Salam

Baru jak siap buat blog utk c dia.. Dia pun da ada blog.. Hoyee.. bestnya.. seb bek dia pun bminat wlpun tpksa.. apa xnya.. gf dia nak buatkan blog.. hehe.. amcm hasil nya.. cantik kan.. wee.. comey tau.. suka tngok & plg pntg xberat pun bnding blog sy ni.. alahaii.. berat sungguh. 

korang nak tngok blog dia.. ok tutup mata.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tadaaaaaaa~



Comey kan.. k-la sampai cni luk hapdet.. Tata ols.. 
(。❤‿❤。)


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, September 7, 2011

Terbuka kembali!!

Salam

Da siap edit da blog lama sue ni.. da mcm blog baru kan.. walhal blog lama cuma tukar layout je.. tp cantik kan. perasan le 2!. ektuali nak buat blog baru.. tp disebabkan malas tahab gaban so blog lama terbuka kembali.. rindu gak ngan blog ni.. ni blog tym masi study luk.. terasa rindu lak ngan kengkawan lama bila baca blik entry kt bawah 2.. 

kenapa leh tefikir nak buka blik blog ni?? entahla.. mybe jeles kot tngok blog org cantik sngt.. huhuhu.. so nak gak buat blog sue ni cantik2.. tp cantik x ni?? sapa ckp xcntik xnak kwn dia.

Belum siap sepenuhnya lg blog ni.. semua page lum ada terisi lg.. still ada picca jak kan.. xpala nti ada masa sue hapted lg ya.. So mai la ramai2 follow blog sue yang cantik sngt ni.. 

k-la, Bye Tata.


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com