Monday, October 31, 2011

Wanna Answer That Question !!

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿
tagged.jpg (288×340)
Four days ago I'm join Tagged Game in blogger and I'm tagged my dear to join this game. His joined but didn't enough follower to tagged back so he decide give who wanna answer his question can answer its. Its mean I can answer that question rite.. Yeahh I wanna answers all ur question dear.. Ektuali he didn't allowed me to answer but I still wanna answer its. Do I care!! Weekkk  

So this Question from Mr.J that I want answer :   
                       
Your full/real name??
U know its !!

How old are you??
This important information u know also !!

Do you enjoy Blogging??
Yes. I really enjoy its especially when u joined me to enter in this blogger world.

Comedy or Romance??
Both !!

Music Gender??
For me, its depend on that song not on gender. If nice on my ears, so Layan lah !!

What's your dream??
Marry You !! Haha

How do you spend your free time??
Call You or Dating wif mY bLog.

Do you have boyfriends/girlfriends??
Of Course, Yes !!

How do you meet him/her??
Ermmm.. Read This !!

Last romantic thing someone do for you??
He call me ~ He Gave Romantic Words ~ He makes me happy until I forgot my illness. Thanks dear.. 

Stupidest thing you've done to get attention of someone you're attracted to??
Chat wif someone else to make him jealous. The most stupid thing I have done but it makes him gave me more attention and loving. 
To all my buddy, U also can answer its ok.. Its nice question to answer rite.. If u answer its, let me & Mr.J know so we can comments ur answers.. 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Sunday, October 30, 2011

Tahukah Anda !! ۝ Duduk Antara Dua Sujud

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

dudukantara.jpg (241×243)

Tahukah anda Duduk Antara Dua Sujud yang kita selalu baca laju² dalam solat adalah bermaksud :
Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)
Warhamni (sayangi aku)
Wajburnii (Tutuplah aib-aibku)
Warfa’nii (Angkatlah darjatku)
Warzuqnii (Berilah aku rezeki)
Wahdinii (Berilah aku petunjuk)
Wa’Aafinii (Sihatkan aku)
Wa’fuannii (Maafkan aku)
۞ Renungkanlah Dan Selamat Beramal ۞


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

10 Solat Yang Harus Dihindari & Tidak Diterima Allah SWT

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿
solat_imad.gif (346×271)
Rasulullah S.A.W. telah bersabda yang bermaksud : “Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu sebagai cahaya baginya, petunjuk dan jalan selamat dan barangsiapa yang tidak memelihara solat, maka sesungguhnya solat itu tidak menjadi cahaya, dan tidak juga menjadi petunjuk dan jalan selamat baginya.” (Tabyinul Mahaarim)
Rasulullah S.A.W telah bersabda bahawa : 
“10 orang solatnya tidak diterima oleh Allah S.W.T, antaranya :
  1. Orang lelaki yang solat sendirian tanpa membaca sesuatu.
  2. Orang lelaki yang mengerjakan solat tetapi tidak mengeluarkan zakat.
  3. Orang lelaki yang menjadi imam, padahal orang yang menjadi makmum membencinya.
  4. Orang lelaki yang melarikan diri.
  5. Orang lelaki yang minum arak tanpa mahu meninggalkannya (Taubat).
  6. Orang perempuan yang suaminya marah kepadanya.
  7. Orang perempuan yang mengerjakan solat tanpa memakai tudung.
  8. Imam atau pemimpin yang sombong dan zalim menganiaya.
  9. Orang-orang yang suka makan riba’.
  10. Orang yang solatnya tidak dapat menahannya dari melakukan perbuatan yang keji dan mungkar.
Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : “Barang siapa yang solatnya itu TIDAK dapat menahannya dari melakukan perbuatan keji dan mungkar, maka sesungguhnya solatnya itu hanya menambahkan kemurkaan Allah S.W.T dan JAUH dari Allah.”

Credit : Bom321


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, October 29, 2011

Happy Saturday!!

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Hai korang pa khabar ?? Harap korang sehat senantiasa la ya.. Amin~ Owh ya ari sabtu mcm ni korang buat apa ?? Pagi td aktiviti harianku adalah go to hospital and dressing. Itu je la yang hari² aq buat. Asek cuci luka je.. Entah bila la nak sembuh.. Kenapa perlu dressing ari² ?? Korang baca SINI. Faham da kan.. Alhamdulillah aq da semakin sehat walafiat.. Berkat doa korang semua.. Makaseh bebanyak ya. Walaupun boring ari² g ospital tp untuk nak pulihkan kena lah ikut cakap Doktor & Nurse.. Kan-kan.. Seb-bek la Doktor & nurse semua baik dan peramah, kalau tak kompem tak g da.. 

Tengok tu muka Doktor & Nurse yang ceria.. Aq pun turut ikut ceria. ^__^

Lepas dari ospital tadi, aq temankan mama & bapa g town beli handbag untuk kazen di kampung. Closed kazen la juak. Mama ni tak pena hampakan kazen² di sana, apatah lagi closed kazen. Kali ni mama tak blik kg juz kirim ngan org je. So, ada la dalam 3 buah kedai tadi masuk cari yang sesuai. Pilih punya pilih lastly jmpa gak yang comey & menawan. Pastu salesgirl tu rekemen 1 handbag ni. Cantik sangat-menawan citarasaku pulak. Adeii tak leh tahan godaan ni. Fikir sambil pujuk bapa & mama suh belikan.. akhirnya Yeahhh dapat da bodek² and dapat handbag baru. Thanks Dad & Mom! Kami beli 2 bag so dorng leh bagi diskaun skit. Ok la tu kan.. Ngeee ^___^ Nak tengok tak handbag tu ?? 











 Juz Kidding .. Malu la nak tunjuk.. Biarlah rahsia k.. Nanti korang tau gak tu..  K-Lah sampai cni je dulu k.. Nanti ada masa kita jmpa lg..

p/s: Ok tak Cik Suer ubah ganti nama diri.. Dari Cik Suer  Aq.. Apa pendapat korang ??


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, October 28, 2011

Santapan Jumaat ✿ Surah Al-Ikhlas

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Membaca 3 kali surah Al-Ikhlas seolah-olah membaca sebuah Al-Quran.


TERJEMAHAN:

Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih, Lagi Maha Penyayang

1: Katakanlah (Wahai Muhammad): (Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa.
2: Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat.
3:  Dia tiada beranak dan Dia pula tidak diperanakkan.
4: Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya.


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, October 27, 2011

I Have been Tagged

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Tadi usha² dashboard nak tengok entry kengkawan tetiba telihat 1 tajuk I'm Tagged.. Baca punya baca last² ehh cik suer d tagged juak la.. Thanks so much Eikyen coz sudi tagged Cik Suer.. Best lak buat benda ni.. Saling tag men'Tag'.. Cik Suer pun tak tau sapa la punya idea ni.. Sapa yg tau bgtau Cik Suer erk.. 

So, this RULES u must followed


1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


11 Things About Myself :
 Suriani Binti Rusly
 06 June 1987 : Calculated my Age?
 Tawau, Sabah
 Taken By Mohd. Junaidy : Love u Damn Much
 01387287--  01093425--
 Bachelor of International Financial Economic with honour
 Love Travel 
 Online Addicted
 Singing  Listening Music
 Hate Ate Vegetable
 ZiSue Collection

11 Questions From Miss Eiyken :
>SUKA BUDAK HIPOKRIT TAK?? WHY??
Ofkos la tak.. Hipokrit = Munafik = Dosa.. Tak Suka Sangat².. BENCIK OK!!

>KENAPA PERLU BERCINTA ??
No Komen.. Jawapan Artis Gitu loo.. Ngeee..

>LAGU FAVOURITE ??
Entahla.. Yg pntg Nyaman Telinga Mendengar..

>KALAU CLASH , LAKI ATAU POMPUAN YANG NANGEZZ TEROK ?? WHY ??
Ofkos la Pompuan kan.. Pompuankan Berjiwa Tisu..

>BOLEH HIDUP TANPA HANDPONE TAKK ??
Boleh rasanya.. Skrg kan Zaman IT.. On9 Je.. Semua di Hujung Jari.. 

>LAGU CALLER RINGTONES APE ??
-TIADA-

>DULU CITA-II NAK JADIK APE ??
NAVY & Arkitek

>TAK KAN APPROVE ORANG YANG PAKAI DP FAKE ,, KORANG ??
DP Fake?? Sory xtau apa itu.. Hukhuk T.T

>ADE BUDAK CAKAP KORANG SOMBONG TAKK ?? WHY ??
Takda Lagi la setakat ni.. Mybe coz sy Peramah Kot.. Ngee :)

>BUDAK GEDIK ! PUIHH ~ SUKE ??
Gedik?? Eeeeeuuuuuuu!!

>LASTLY .. PANDANGAN TENTANG BLOG EIKYEN .. OVER PINK RIGHT ??
Comey.. Pink Addicted la kan.. But Nice ^__^

11 Questions For My Tagged Buddy 
Favorite Color ??
Apa Yang Anda Lakukan Bila Boring ??
Ada Kekasih Tak ?? Sape ??
Apa Pendapat Korang Tentang Orang Yang Talam Bermuka² ??
Genre Music & Movie Kesukaan Anda ??
Anda Addicted Game Tak ?? Game Apa ??
Anda Minat Cartoon Apa?
Bila Korang Start Buat Belog ??
Siapa Yang Membuatkan Anda Tertarik untuk Menceburi Dunia Blogger ??
Kenapa Anda Membuat Belog ??
Sapa Idola Anda Dalam Dunia Belog ni ??

11 Buddy Yang Di-Tag 
Mr. J
Cik Domo
Cik Susan
Si Gadis 92
Cik Ezrin
Cik Gojes
Cik Jijah
Cik Eycha
Yistanaamy
Cik Amni
Si BuDak KaChAk

- DONE -
Fuh Seharian Juak buat benda ni.. Sampaikan Tak Terlayan My ChinTa Syg.. Sory Dear.. Love & Miss U sO Much More Dear.. U r My Mr. Right 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, October 26, 2011

Wordless Wednesday ✿ Jealous

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, October 25, 2011

Fikir² dan Renungkanlah

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wordless Wednesday ✿ ♥ FamiLy

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

♥ I Love My Family Damn Much ♥


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wordless Wednesday ✿ My 5 Fingers For You

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿


Cannot wait to see who is that special guy 

Is its Mr.J ?


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, October 20, 2011

SaKiT

salam.

Cik Suer menghilang selama beberapa hari ni. kemanakah Cik Suer? Ektuali Cik Suer sakit. Baru2 ni Cik Suer d tahan di hospital selama 3 ari (13-15/11) dan Cik Suer baru jak jalani Operation di paha. Alhamdulillah semakin pulih dan tak terlalu sakit da. Tapi ari2 nak kena g hospital untuk cuci luka pas operate. Tym cuci luka la baru rasa sakit sangat.. 


Pas kuar da hospital cik suer da malas nak on9 coz xtahan dengan sakit ni. Cik Suer tak boleh jalan dengan betul. ada yang cakap "eh baru lepas bersalin ka" lawak lak. Cik suer kena pakai baju yang pnjg je da xblh pakai seluar. sedey tau.. Entah bila la semua ni akan berakhir. 

Cik Suer minta maaf ngan korang coz da lama tak blogwalking ke belog korang. Nanti da sembuh Cik Suer akan aktif blik & akan lawat belog korang k. Dan yang baru follow belog Cik Suer nti Cik Suer follow blik ya belog korang. Skrg ni Cik Suer masi blum sihat dan perlukan bnyk rehat. korang semua doakan la Cik Suer cepat sembuh ya.. Tak tahan da ni. T.T


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday #3

I always trust & love u dear Mr.J


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wordless Wednesday #2


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wordless Wednesday #1


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, October 10, 2011

Lawak ✿ Caller & Operator

Salam.


Caller: Hello, can I speak to Annie Wan (anyone)?

Operator: Yes, you can speak to me.

Caller: No, I want to speak to Annie Wan (anyone)!

Operator: You are talking to someone! Who is this?

Caller: I' m Sam Wan (Someone). And I need to talk to Annie Wan (anyone)! It's urgent.

Operator: I know you are someone and you want to talk to anyone! But what's this urgent matter about?

Caller: Well...just tell my sister Annie Wan (anyone) that our brother Noel Wan (no one) has involved in an accident. Noel Wan (no one) got injured and now Noel Wan (no one) is being sent to the hospital. Right now, Avery Wan (everyone) is on his way to the hospital.

Operator: Look, if no one was injured and no one was sent to the hospital, then the accident isn't an urgent matter!! You may find this hilarious but I don't have time for this!

Caller: You are so rude! Who are you?

Operator: I' m Saw Lee (Sorry)



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

SEGMEN NASZ : MEH KRITIK BLOG GUA

salam.


Sementara tunggu azan maghrib berkumandang ni Cik Suer nak join segmen dari Abg Nasz.. Cik Suer suka baca entry2 Abg Nasz semuanya berfaedah dan bnyak bagi improved pada belog Cik Suer. Cik suer join segmen ni coz nak improvedkan lagi belog cik suer yang serabut dan tak cantik ni. Harap2 Abg Nasz dan korang semua sudi beri kritikan dan nasihat pada saya. 

Kalau korang semua nak join juz klik je picca header Abg Nasz ya. Ohya korang semua kena tahan kritikan tau. mana lah tau kot2 terjumpa kritikan panas. Itu semua lumrah klu nak join tau. Ini pun untuk memperbaiki lagi blog anda. 
Makaseh pada Abg Nasz coz sudi buat segmen ni.. ^__^
Azan da berkumandang.. Nak g buka posa dulu ya kengkawan.. Tata 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Awesome!!

Salam.

Kamu boleh try buat gni dr opis ke trus ke rumah. Tak perlu susah-susah nak drive lagi.. hahaha 

video


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Sunday, October 9, 2011

OhMyGucciCappicino Abg Ben!!

Salam.


Entry terkejut ini mengisahkan antara kau dan aku.. hahha xdala.. Cik Suer jadi speechless bila nmpk muka Abg BEN ASHAARI dalam list Lovely Buddy follower Cik Suer.. Ohmyguccicapicino!! Sungguh terharu bila blogger senior yang terkenal-famous nak kunjung ke belog Cik Suer yg burok ni, apatah lg nak follower.. OMG!!! Sungguh hepi rasanya mcm nak terlonjak-lonjak lak.. Btw thanks alot abg Ben sebab sudi follow belog Cik Suer. Abg Ben memang The Best la.. ^________________^ senyum sampai telinga

Dan kepada blogger² lain yag sudi follow belog ini, Cik Suer ucapkan bebanyak² TERIMA KASIH. Sayang korang semua..
Tanpa Follower Siapalah Kita dalam Dunia Blogger ini


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, October 8, 2011

Bapa Liwat Bayi Berusia 23 hari

salam.


GOMBAK: Berang isteri dalam pantang enggan melayan kehendak seksualnya, seorang lelaki berusia 28 tahun bagaikan dirasuk syaitan apabila sanggup meliwat bayi lelakinya berusia 23 hari di dalam bilik di rumahnya di Taman Sunway, Batu Caves, di sini, kelmarin.

Lebih kejam apabila tangisan bayi malang yang menahan kesakitan itu langsung tidak diendahkan si bapa durjana, sebaliknya dia menjadi lebih rakus dengan bertindak menutup mulut anaknya itu menggunakan tangan dengan kuat, sekali gus menambah derita si kecil.

.
Bapa yang kejam itu berbuat demikian untuk mengelakkan tangisan bayi malang itu didengari isterinya yang ketika kejadian dilaporkan sedang berehat di ruang tamu rumah.

Sumber polis berkata, tindakan keji dan kejam itu hanya disedari ibu mangsa berusia 39 tahun kira-kira jam 4 petang apabila melihat mangsa tidak bermaya ketika mahu memandikannya.

“Si ibu terkejut apabila melihat bahagian mulut mangsa lebam. Pemeriksaan wanita itu kemudian mendapati bahagian dubur mangsa turut cedera.

sumber: Harian Metro
Bayi itu baru berusia 23 hari. Sadis sungguh kejadian ini. BODOH punya laki. Astagfirullahalazim.


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com