Tuesday, March 19, 2013

Acuh Cuba Try Test .. !!

✿Assalamualaikum✿

Try guna hp Ninetology c Nuraziza ni update blog .. Best gak .. Besar & senang diguna .. Harga pun murah .. Lepas rebate dr SKMM tingal RM490 ja..   Mcm mau beli gak tp nanti la .. Ini bukan keperluan lg buat masa skrg .. So suer jgn membazir ok !! 

Ok la .. Continue ber'Running Man dulu la .. Tata ..


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Sunday, March 17, 2013

Broadband OH Broadband !!

✿Assalamualaikum✿


Baru ja pas beli Broadband Digi Prepaid .. Konon mo jimat, xmo bayar bulanan .. Tapi nyesal coz xdpt buka Video ( Youtube), Xdpt download .. Haizz memang stress la .. Nasib jua dapat main on9 game, FB ngan Blog .. Kalau tak kompem buang juga ni BB dari tingkat 6 ni.. Adeiii .. Rate penggunaanya mcm kat bawah ni ..
CostValidity PeriodInternet Quota
RM55 days100MB
RM105 days300MB
RM3015 days900MB
RM5030 days1.5GB
RM10030 days4.5GB
Kalau Internet Quota da smpai limit .. BB ni da xdpt guna walaupun Validity Period masih ada .. Itu la keburukannya .. So klu juz topup RM 10 ni kompem la 3 ari ja da abis limit .. Mcm rugi kan .. Tak best lgsg .. Apatah lagi bila korang tengok Youtube & download kompem xsampai sehari da abis limit .. 

Dulu ada juga DG prepaid ni yang berbaloi .. Kalau xsilap plan turbo .. Memang berboloi coz if topup RM10, sehari kena tolak RM2 dan blh guna sapai 300MB sehari .. Esoknya kena charge mcm tu juga la sampai 5 hari .. So klu kiraII blh guna 1.5GB selama 5 hari tu .. Berbaloi kan .. Nasib la da abis plan tu .. Bukan rezeki la nampaknya kan ..

So sekarang ni sabar je la .. Da belikan .. Korang ada tak cadangan lain yg lagi best dari plan ni ?? Kalau ada kongsiII la ya .. Nak yg prepaid je xnak bayar bulanII .. 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com