Friday, August 31, 2012

Salam Kemerdekaan Ke-55

✿Assalamualaikum✿
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, August 25, 2012

• Use Your Brain •

✿Assalamualaikum✿


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, August 24, 2012

What is the answer ??

✿Assalamualaikum✿
Note : Berikan sekali jln kerja utk jawapan korang ya.. 
*Mcm ambik Exam SPM lak kan*


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Salam Syawal ~ ♥

✿Assalamualaikum✿


Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua rakanII blogger .. Maaf Zahir dan Batin .. 

Note : My 4vorate picca this year ~ ♥




✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, August 7, 2012

6 perkara Allah sembunyikan ~ Subhanallah

✿Assalamualaikum✿

''Menangis saya bila baca , meremang bulu roma :') Ya Allah SWT kau ampunilah dosa dosa walau sekecil dan sebesar mana pun ia'' Korang Baca jangan tak baca .

6 perkara Allah sembunyikan

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan
Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata:

'Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.'

Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. 'Tidak'

Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.

Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kamu telahmenyembah aku dengan ibadah yangbersungguh- sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.' Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atasperintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.'

Kemudian Jibrail as berkata: 'Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?'

Lalu Allah berfirman yang bermak! sud. 'Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma'waa sebagai tempat tinggal...'

Kemudian Jibrail as meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma'waa.Setelah Jibrail as mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:

'Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? '

Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yangtelah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan.... .'

Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan... Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :

1- Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat.
2- Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat.
3- Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.
4- Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
5- Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).
6- Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.

                                                                                                                                        
                                                                                                                          -Copy Paste @ Sharing-


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Sunday, July 22, 2012

2nd Of Ramadhan Al-Mubarak ~



✿Assalamualaikum✿

Dah masuk har ke2 kita berpuasa.. Alhamdulillah.. Setakat ini cuma berpuasa, solat dan mengaji sahaja yg blh di lakukan.. Solat tarawih belum lg.. Mungkin kerana masjid tiada di areaII cni dan juga tidak yakin bila buat tarawih berseorangan.. Al-Maklumlah selama ni hanya ikut imam jak.. Tp tak pa nti blik Tawau blh tarawih.. Ngeee ^___^

Cerita tentang TAWAU terus mengingatkan aku kepada keluarga.. SAYU rasanya hati bila berjauhan dengan keluarga apatah lagi di bulan Ramadhan ini.. Bila berSAHUR ingat rumah.. Bila berBUKA ingat rumah.. Haizzz.. Tak Sabar mau pulang suda ni.. Ermm XpaII hanya tingal beberapa hari sahaja lagi.. ehh 2 minggu lg la.. Arkkk tidakk lamanya lg.. Huahuaaaaaa...

Saya rindu keluarga saya.. MAMA saya, BAPA saya, ADIKII saya... huhuhuu.. Ya ALLAH s.w.t Percepatkanlah masamu berlalu kerana ku tidak sabar lagi berjumpa dengan keluargaku.. Amin..

Puasa mengajar kita untuk bersabar.. Jadi SURIANI bersabarlah anda kerana semua yg berlaku ada HIKMAH disebaliknya.. Amin..



P/S : Hari ni nak berbuka apa ya?? Hahaha.. baru 9:42am dah fikir nah berbuka.. Ketara sungguh tiada sabar dalam diri.. Adeiii ~ 


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, July 20, 2012

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

✿Assalamualaikum✿


Salam Ramadhan Kepada Semua Umat Islam Di Seluruh Dunia. Marilah kita samaII memperbanyakkan amal ibadah dan meninggalkan segala laranganNYA semoga ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya.. Amin ~


NIAT PUASA JANGAN LUPA YA KAWANII ~






✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, July 11, 2012

Tips ~ Coklate MiLo

✿Assalamualaikum✿


Jom Try Buat.. NyamII ~


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, July 9, 2012

Barbie Semakin Tua ???

✿Assalamualaikum✿

Barbie ?? Sapa Barbie?? Barbie adalah BFF sy.. Ceciek.. Hari ini 09 Julai 2012 adalah ulang tahun hari lahir dia.. So Jom Nyanyi sesama k ~


Saeng il Chuk Ha Ham Ni Da
Saeng il Chuk Ha Ham Ni Da
Sarang Ha Neun CeCiek Shi
Saeng il Chuk Ha Ham Ni Da

Ceciek Selamat Ulang Tahun Yg Ke Teett.. Smoga Pnjg Umr & Murah Rezki.. Smoga apa yg ko impikan menjadi kenyataan.. Amin ~  Comel kan kek yg ku bg ko tu.. Heee ~ Hadiahnya nti la ya.. Blum ada masa mo g beli.. Ngeee ^___^

Ceciek Yg Sangat Comel Seperti Barbie ^___^


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, July 6, 2012

Cutest Wallet

✿Assalamualaikum✿



Comel kan wallet atas tu.. 

Semua ini ada dekat Zisue Collection..

Korang blh REQUEST Design, Colour, Size, Word & Cartoon

Banyak lagi koleksi lain.. Brooch, Keychain, HP Casing dan bnyk lagi..

So mari la ramai II lawat Zisue Collection.



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, July 5, 2012

So Sleepy ~ ZzzZZzzZzzz

✿Assalamualaikum✿


Ngantok sangatII ~ Tak Tahan

Nguap pun sama ngan besar ngan mulut garfield kt atas tu ~

Mybe disebabkan semalam pas keja trus g kelas..

Ambik kelas ADOBE ILLUSTRATOR di AMC Collage..

Free je.. Dpt Makanan & Minuman Percuma lg.. 

Ada 3 hari lg kelas ni.. Adeii sanggup ka bertahan ni..

Sampai umh dalam kul 11pm.. Mandi lg segala.. SO Tido dlm kul 12 lbh..

Bangun awal pagi lak 2.. Kul 5.30am.. Haizzzz Ngantok sangatII...


SAYA MAU TIDOOOO.. k Byeeee




✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, July 4, 2012

Far Away

✿Assalamualaikum✿


Mybe I'm not always around you, That why you can't understand what I'm feel ~

:'(


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Saturday, June 30, 2012

Hatiku ~ Hatiku ~ Hatiku

✿Assalamualaikum✿

Kenapa mesti salahkan SAYA..
Kenapa mesti marah pada SAYA..
Kenapa mesti lepas geram pada SAYA..

SAYA kah yg sebabkan semuanya terjadi...
SAYA kah yg paksa kamu itu ini..
SAYA kah yg melarang kamu buat itu ini...

Kamu tahukah HATI SAYA sakit setiap kali kamu buat begitu...
Kamu tahukah KEPALA SAYA pening bila kamu buat perangai..
Kamu tahukah KEBENCIAN SAYA terhadap kamu menebal bila buat gni..

TOLANGLAH FAHAM SAYA.. 
TOLONGLAH BUANG SIKAP ITU..
TOLONGLAH ..... TOLONGLAH ....

Jangan salahkan SAYA bila SAYA tibaII hilangkan diri..
Jangan salahkan SAYA bila SAYA tibaII menjauhkan diri..

TANYALAH DIRI KAMU.. 
Tanyalah apa yg telah kamu buat pada SAYA..


SAYA AKUI HATI SAYA TERLALU SAKIT SEKARANG INI !!!!!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, June 27, 2012

Wordless Wednesday ✿ The Choice Is In Your Hand


✿Assalamualaikum✿


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, June 25, 2012

Today is My BAD DAY !!!

♕Assalamualaikum♕

Setelah bercuti selama 4 hari, Aku kembali semula ke Opis. Alhamdulillah mataku semakin putih.. Permulaan hari yang sangatII menjengkelkan.. Awal pagi td seperti biasa jalan untuk mencari rezki yg halal tp kali ini ikut bas awam jak coz bas UMS da teda.. Budak UMS kan da cuti sem. Ok d pendekkan cerita, aku salah naik bas.. Kmi nak bas yg terus ke sepanggar dan tidak melalui UMS pun.. So terpaksa la naik bas lain pas2 ambik bas lg utk p UMS.. Bila sampai UMS, aq kena jalan kaki dari gate ke bangunan canselori. Cuba bayangkan berapa juahnya, anak tangga yg beratusII tu kena di daki.. Penatnya sungguh tak dapat di gambarkan.. 





Sumber : Google Image

Pas sampai Opis dapat lak berita mengejutkan.. SatuIInya kwnku di Jabatan Bendahari ni mau Withdraw.. Sebabnya biarlah aku dan dia sahaja yg tahu.. Pujukan, rayuan, tangisanku xdpt melembutkan hati nya.. Dia tetap dengan keputusannya.. So lepas ni.. Aku tingal sorang la di cni.. SungguhII sedey hati ini.. Dah teda tempat ngadu bila di BULI.. Dah teda tempat bergaduh rebutkan Kaler merah.. Huhuhu.. :'(



Ekin ubahlah fikiranmu.. Jangan la buat keputusan itu.. Biarkan sahaja merekaII itu.. Persetankan sahaja mereka!!! Ekinnnnnnnn Jangan Tinggalkan Akuuuuuuuuu...


Aku benci MEREKA yang membuat kami jadi gni.. BENCIIIIIIIIIIIIII ~ 



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, June 22, 2012

Mc ~ SaKiT

♕Assalamualaikum♕

Aku ambik Medical Leave [MC] selama dua hari ni.. Ermm napa aku ambik coz aku diserang penyakit.. Penyakit yg xla seruis sangat tp mau jua ambik 2 hari coz aku xmau kecantikan ku berkurangan di mata org lain.. hahaha.. Juz Kidding ~ Actually aku dapat sakit mata.. Bukan yg biji mata jadi merah tu.. Ni yg ada bengkak n bernanah kat kelopak mata.. Alaa org pngil ketumbik.. Entah la apa nama dia.. Ermm Sakit juak la.. Tp da g jmpa doktor..  Bnyk Ubat Doktor bg.. Ermm mkn je la.. 

Mitos : Mata Ketumbit Kerana Mengintai…Realitinya?
Sumber : Selangor2u

Setelah GOOGLE di lakukan terjumpalah fakta mengenai penyakit ni.. 

Sebenarnya penyakit ni sejenis keradangan pada kelopak mata yg menyebabkan jangkitan kuman. Selalunya bakteria ini akan membiak di akar bulu mata yang memyebabkan bengkak. Antara faktor-faktor yang boleh menyebabkan kelenjar minyak tersumbat ialah :
  • Tekanan
  • Pertukaran hormon
  • Mengguna peralatan solek yang sama buat satu jangka masa yang lama atau yang telah dijangkiti oleh bacteria
  • Diabetis
  • Kandungan lemak yang tinggi dalam badan
  • Kekurangan vitamin dalam badan
Cara Merawat Ketumbit:
  • Penggunaan ubat titis antibiotik yang harus diletakkan ke dalam mata bagi merawat jangkitan kuman
  • Pembedahan kecil.
  • Menuam mata dengan kain yang direndam dalam air suam untuk mengatasi penyumbatan pada kelenjar di kelopak mata dan dilakukan sebanyak 3 kali seminggu. (untuk ketumbit jenis kedua)
Untuk Maklumat Lanjut : Selangor2u


Jom main game The Amazing Spider-Man. Boleh menang percutian ke Australia & hadiah edisi terhad!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, June 19, 2012

Belated Birthday Gurl

♕Assalamualaikum♕



Yammy ~ Sedapkan Cake atas tu.. Itu Black Forest Fresh Cream Cake ~ Itu adalah cake saya.. Thanks to My BFF Ciek & IcOm coz buat birthday party utk saya.. Walaupun lmbt skit tp xpa.. Saya SangatII Terharu.. Terima Kasih Sayang.. 

Ok Jom Kita Enjoy Picca di bawah ni.. Picca II Simple Birthday Party Saya ^___^

Saya Bersama Cake Saya

Sup Ayam Yg Menyelerakan 
Credit to Nuraziza Abd Latief

Amplang Sedap 
Credit to Kasmah Anuar

My Lovely BFF
Ceciek & IcOm

Kasmah @ Ceciek Sungguh Comel

TQ iCoM

Saya Sangat Suka Wallet Ini ~ My Reddy Timber

Jom Ngap Cake Ini 

 I Really II Love Them 
P/s : Ceciek Hadiah saya Jangan Lupa Ya.. Hahahaha


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, June 14, 2012

Salah Siapa ??

♕Assalamualaikum♕


Renung - Renungkan Lah ^___^



✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Segmen ✿ 1st GA FARISHA..BLOGGER ADA FACEBOOK???? TOLONG LIKE

♕Assalamualaikum♕


Ok Nak Join lagi Segmen ~ Kali ni GA dr Cik Farisha.. Jom Terjah SyaratII~

1) Mesti Follow Farisha (Untuk Ketahui Update Pemenang) dan Ada Facebook
-DONE-

2) Mesti Like Facebook Page : Kad Kahwin Mu Dan Story Love Kawan Farisha
-DONE-

3) DILARANG like story Love yang Lain (akan dipantau) 
-DONE-

4) Mesti adakan Segmen ini Dalam Blog Kamu dan Copy Banner : Tajuk : 1st GA FARISHA..BLOGGER ADA FACEBOOK???? TOLONG LIKE
-DONE-

 5) Tinggalkan :
a) link entry penyertaan kamu dan
b) FB ID (nama) anda di ruangan komen di bawah. 
-DONE-

Hadiah Menarik Tau ~ Rugi Klu tak Join.. HarapII Berjaya ~ Amin ^____^


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, June 13, 2012

Segmen ✿ Mari Berhijab

♕Assalamualaikum♕


Lama da tak join segmen.. So ada masa ni nak try join la.. Ni dr Segmen Mr. Apit ~ Ok Jom Jawap SyaratII Yg di minta..

Nama : Suer Airie
Colour : Merah 

Jadi mari la kawanII kita Join Segmen ni.. ^____^


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, June 12, 2012

LoVe ThiS RuLeS

♕Assalamualaikum♕




✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, June 11, 2012

Subhanallah ~ Allahu Akbar

♕Assalamualaikum♕


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tips ~ H2O

♕Assalamualaikum♕


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, June 8, 2012

DiBuli ~ DiSayangi

♕Assalamualaikum♕

4hb June 2012 ~ Aku telah di pindahkan ke seksyen lain.. Dahulunya aku berada di Sekyen Terimaan. Seksyen yg sangat aku sayang.. Bukan sahaja collegues malahan Boss juga ku sayang.. SangtII bahagia dapat kerja di Seksyen itu.. Banyak sangat pelajaran dan pengalaman dapat ku perolehi di sana.. Tapi itu semua tidak berpanjangan kerana aku skrg berada di seksyen lain. 

Aku telah di rotate ke Bahagian Pentadbiran Jabatan Bendahari. Di sini terasa sungguh aku DIBULI oleh collegues di bhgn ini. Hanya buat benda yang remeh temeh. Yang benda bkn aku sepatutnya buat. Hanya buat minit kerja semua fail yang bertimbun.. SuratII yang sudah bertahunII di pisahkan dan di failkan..Dah la update minit kertas fail xblh taip.. Nak kena tulis tangan lagi tu.. Adeiii sangatII memenatkan.. Paling xsuka bila boss suruh org tu buat sesuatu kerja kompem org tu suruh aku buat wlpun tym tu aku tengah bnyk kerja.. Pastu org tu buat la hal dia.. On9, FB, YM.. Adesss!! Terasa sangat dibuli.. Benci Oooo..  Tapi xpala.. Aku akan cuba bertahan utk 2 mggu ni.. Kalau masi lg buat benda remeh ini, ku nekad akn mengadu pd pihak atasan.. Pedulik la apa mau jadi.. Sapa tahan kalau gni.. Haizzzz!!
DisaatII ini lah aku rindukan kawanII di Seksyen Terimaan.. Kak Bert yang slalu ketawa ketika bersamaku.. Adrian yang slalu menyanyi bila terpandang wajahku.. Abg Azmin yang sentiasa tersenyum.. Boss Shahrina yang sangat manja dan sentiasa berterima kasih bila aku selesai melaksanakan tugas yg diberikan.. Aku terasa dihargai bila berada di sana.. Kepenatan yang aku rasai sangat berbaloi.. Kerja yang mereka berikan bertepatan dengan apa yg aku sepatutnya pelajari.. Rindu sangatII ketika berada di sana.. 

Ketika berada di Seksyen Terimaan jua aku telah mengenali seorang kakak yang sangat penyayang dan manja.. Aku sangat suka berkawan dan sangat sayang kakak itu.. Walaupun kakak itu bukan dari seksyen yang sama tapi aku bnyk menghabiskan masa bersamanya.. Semua pelajar akan berasa selesa ketika berurusan di kuanter  bendahari kerana sikap peramah dan memahaminya itu. Dia tidak akan meninggikan suara wlpn berhadapan dengn student yg bermasalah. Dia akn cuba menerangkan apa yg patut pelajar itu faham. Kakak ini layak utk diberikan penghargaan Pekerja Cemerlang kerana prestasinya.. Saya yakin satu hari nti pasti dia akan menerima anugerah itu. Disini jua saya doakan kakak itu cepat mendapat apa yg di inginkan.. Rezeki dr Allah yg sngtII tidak terhingga.. Saya doakan Kakak cepat dapat baby ya.. Baby Twins.. Aminn~  

Kak ketahuilah bila saya berada  dan bermain dengan kakak semua tekanan kerja yg saya alami terus hilang. Kakak adalah ubat saya di Jabatan Bendahari ini.. TERIMA KASIH KAK MARIANI @ MUSLIHA BINTI HJ. MUKADIS kerana hadir dalam hidupku. Aku SAYANGKAN kakak ~


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Thursday, June 7, 2012

SPONTANEOUS THURSDAY ✿ Busy ~ Tired !!


♕Assalamualaikum♕




✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, June 6, 2012

Terasa Diri Ini Tidak Disayangi Lagi

♕Assalamualaikum♕
06 June 2012 ~ Genaplah usiaku 25 Tahun.. Allamdulillah ku masi bernyawa lagi.. Ku masi di beri peluang untuk bernafas di Bumi Allah S.W.T lagi. Syukur ke hadrat ilahi. 

Di hari yang penuh bermakna ini aku sepatutnya berasa bahagia ataupun gembira tapi hati ini terasa sungguh tidak tenang.. Jiwa ini terasa sungguh kacau.. Semua kerja hanya bertaburan di atas meja.. Tiada mood mahu menyiapkan.. Kenapa semua ini berlaku di hari ini?? 

Semua fikiranku tertumpu pada satu nama MOHD JUNAIDY JUMAHAT~ Kenapa?? Sungguh sedey hati ini.. Sungguh sebak dada ini.. Airmata menitis di pipiku.. Kenapa dia menghilang.. Ucapan dari kawanII semua telah ku perolehi.. Tapi dari dia lgsg tiada.. Tiada kol dan tiada msj lgsg. Aku hanya perlukan wish sebagai tnda aku sentiasa di ingati. Tapi aku rasa aku suda tidak ada makna lagi bagi nya..

Apa yang berada dalam fikirannya?? Aku tahu dia tiada masalah krdt.. Dia sedang on9 tapi lgsg tidak menyapa aku.. Kenapa?? Sakitnya hati ini.. Sedeynya ku rasa saat ini.. 

aaaaarrrrgggghhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Monday, June 4, 2012

Senaman mulut di pagi hari


♕Assalamualaikum♕




✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Friday, May 25, 2012

Lonely Forever

♕Assalamualaikum♕

Bersendirian la aku mlm ni.. Rumate a.k.a Ciek pulang Kampung.. Pulang Tawau.. So start mlm ni dan hariII seterusnya aku akan keseorangan.. HarapII teda kejadian buruk yang aku tidak suka la terjadi.. Harap aku dapat tidur dengan selesa dan tiada perasaan takut menyelubungi diriku.. 

Kenapa aku tidak pulang jua?? Banyak sangat rasanya halangan yberlegar difikiranku.. Antaranya :
  1. Cuti : Cuti yang tinggal lagi 4 hari ini ku mahu gunakan sebaiknya.. Plan mahu ke Semenanjung bulan Julai ni jadi cuti aju mahu abiskan masa tu nanti..
  2. Kewangan : Masalah yang sering melanda hidupku.. Skrg adalah masa untuk aku menabung.. Takut duit nti tidak cukup untuk bercuti di bulan Julai nti..
  3. Rindu : Aku mahu org di rumah semakin rindu dengan ku.. Barulah semangat mau pulang itu berkobarII.. Lagipun tinggal 2 bulan sahaja lagi training ini, pastu mungkin aku terus pulang.
So Sabar la Suriani.. Nanti ko akan pulang jua jmpa family mu yg terchinta.. Tapi bukan sekarang.. Tunggu la tiba masanya.. 

Kepada kawanIIku yang pulang kampung itu.. Ciek & Maslia.. HatiII di jalan raya.. Makan ubat mabuk sebelum bas berjalan.. Jangan lupa bawa oleII dari Tawau ya.. Kim Salam ngan mama & bapa aku klu kamu jmpa.. Maslia jgn lupa barangku ya.. hehhee.. Lagi satu, CepatII pulang.. Aku Takut tidur sendiri.. Huhuhu.. :'(
To My To-Be : Tugas anda adalah temankan I setiap saat.. Kolling 24/7 ya.. Plezzz.. Saya takut.. Huhuhu :'(


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Wednesday, April 18, 2012

Kerana Mulut Badan Binasa

♕Assalamualaikum♕

Itulah peribahasa sesuai sngt untuk diri ini.. 
Aku bercakap tidak menggunakan OTAK sehinggakan terguris perasaan mereka..
Aku MOHON MAAF..

KataII tidak baikku TIDAKKU KAWAL sehingga mereka menangisinya..
Aku MOHON MAAF..

Sungguh JAHAT rasanya diri ini, sanggup menghiris hati dan perasaan SAHABAT BAIKKU..
Aku MOHON MAAF..

Tidak ku sangka Aku akan menyakiti hati mereka.. Tapi kenyataan sudah TERBUKTI yang aku bukan SAHABAT yang BAIK..
Aku MOHON MAAF..

Tetapi aku akan berusaha untuk TIDAK MENGULANGINYA lagi.. 
SEKALI LAGI, MAAFKANLAH DIRI INI WAHAI SAHABATKU..


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

Tuesday, April 17, 2012

Kedengaran Suara Itu

♕Assalamualaikum♕
 

Tiada apa-apa kerja yang hendak dilakukan sekarang tetapi pagi tadi sibuk sungguh dengan kerja-kerja meng'Key-in' data dalam resit ke Microsoft Excel. Bahagia rasanya bila diri disibukkan dengan pelbagai kerja tapi bila kerja itu suda habis akan terasa bosan.

Dengan kesibukan melayan Excel tadi kedengaran suara staffII yang suda berkahwin dan mempunyai anak berbual mengenai karenah anakII mereka. Sungguh lucu dan terhibur rasanya hati ini. Mereka ini bukan sahaja wanita yang berkerjaya malahan juga seoarang ibu yang penyayang. Respect sungguh diri ini kepada mereka.

Pagi hingga ke petang menjadi seorang pekerja yang professional dan petang hingga malam pula menjadi surirumah melayan karenah suami dan anakII. Tidak penatkah mereka??

Source : Google Image

Aku berfikir sejenak.. Mampukah aku menjadi seperti mereka kelak?? Layakkah aku bergelar Wanita berkerjaya sekaligis surirumah yang berjaya?? Aku termenung sendiri....

Aku tidak mahu menjadi pilihan lelaki kerana aku wanita berkerjaya ataupun aku surirumah yang bertanggungjawap tetapi aku mahu dinilai mempunyai keduaII nya sekaligus. Bukan tamak tapi itulah yang diingankan oleh semua wanita di dunia ini begitu jua diriku ini.

 

P/s : Kenapakah aku bercerita tentang ini?? Adakah jodohku sudah hampir?? atau usiaku mengajarku untuk berfikir tentang masa depanku?? Itu semua hanya ALLAH S.W.T yang mengetahui.


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com