Saturday, November 5, 2011

Checklist ✓ !!

✿Assalamualaikum✿
✿Salam 1 Malaysia✿

Aduhh penat banget hari ni. Biasala malam2 raya ni msti busy kan. Nak buat itu la ini la. Korang semua amcm persiapan raya kali ni ?? Mesti meriah kan.. Family aq buat ala kadar je klu Raya Aidiladha.. Kue pun skit jak - 4 jenis je - itu pun keropok jak semua.. Haha.. Amplang-Belinju-Popia-Kecipok.. Korang tau ke?? Mesti ramai yg tak tau kan.. Macam pacik-kesygn-ku ni mana tau semua tuuu.. kan-kan pacik.. weeekkk :p.. Meh aq tunjuk piccanya.. Dengan berkat abg-google kita coz da mls nak ambik picca tu sendri.. Ngeee..

Keropok Amplang


Keropok Belinju

Popiah Batang Buruk

Kecipok



Hahh tu je lah juadah yg ada untuk tetamu raya ni.. Hikhik.. Skit je kan.. Tp-tp makanan basah bnyak tau.. Ada ayam-Sup-daging.. bnyk lg la.. Nak tau meh la terjah umhku.. Ngeee ^___^ Ok sambung.. Korang semua da siapkan semua keja umh untuk raya esk ?? Aq da hampir siap sepenuhnya.. Jom Check Checklist ni..
  1. Mengemas Rumah 
  2. Pasang Langsir 
  3. Tukar Sarung Kusyen & Meja 
  4. Tukar cadar di semua bilik 
  5. Siapkan semua kuih keropok 
  6. Masukkan kuih keropok dalam balang 
  7. Iron baju raya & telekung
  8. Buat persiapan untuk kenduri kesyukuran 
Ada beberapa lg yg tak siap.. Rasanya leh buat esk kot.. Ngeee.. So dikesempatan ini aq nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA untuk semua readers. Ampun maaf dipinta jika ada keterlanjuran kata atau perbuatan.. Jemput la datang umah ya. ^___^



Aq jua ingin mengucapkan SELAMAT HARI JADI kepada adikku yg sorang ni.. Sumarni Sudirman.. Selamat Ulang Tahun Kelahiran yang ke-- Tett Biarlah rahsia.. Smoga panjang umur & apa yg kau impikan tercapai.. Amin.. Nah kek coklat sedap dari aq & abg-google.. Ambik la.. hahaha.. Wekkk :P


Jom Nanyi sama2 :
Epy Bezday To You
Epy Bezday To You
Epy Bezday To Moneng
Epy Bezday To You


✿ Da BaCa DroP La KoMeN Ye KengKawaN ✿

www.tips-fb.com

4 Org nGah Membebel²:

Mr.Jun / Mr.J said...

wekkkk kasi malu jak nie.... d taw bahhh kopok amplang & popia n smlm baru taw kecipuk hehe.....

=p wekk.... hehehe... biasa raya nie main kueh tunjuk jak 2 la bnyk kueh2 & kropok xtaw nie hahaha....

Slamat Hari Raya SAYANG ^_^
Ampun Maaf Dipinta... bermaaf2 fan la kan :)

✿Cik Suer✿ said...

@Mr.Jun / Mr.J:
hahaha.. pasni klu beli tnya apa namanya.. jgn nmpk yg sedap jak.. wekkk :p

Mohon maaf ya jika ada kesilapan yg sedar mahupun yg xsedar.. hehe :)♥

Asy Faro said...

blogwalking ke sini dan membaca latest entry.

senang2 nanti usha la blog saya.
be my follower is an extra bonus for me(if and only if u find my blog interesting) =D

salam kenal. -Asy Faro.

✿Cik Suer✿ said...

@Asy Faro:
Thanks Asy ^_^

Ok Nak terjah la ni.. bersiap sedia ya.. Huahuaa..

Keep iN ToucH ok ^_*